Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Slovenska knjiga meseca oktobra 2020   Spletni vpis v času zaprtosti knjižnice   Izposoja gradiva trenutno ni mogočava   Uganke za knjižne vseznalčke   Mladinska knjiga meseca oktobra 2020   Nov odpiralni čas Knjižnice Luče   Pikina bralna značka 2020/2021   16. bralna značka za odrasle
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Mladinska knjiga meseca


Mladinska knjiga meseca oktobra 2020 Natisni E-pošta

Miroslav Košuta: Medved z miško na rami

Priljubljeni slovenski pesnik Miroslav Košuta mlade ljubitelje pesmic navdušuje z bogato pesniško zbirko, ki si je prislužila tudi laskav znak kakovosti zlata hruška 2020. Tega podeljuje uredniški odbor, ki vsako leto pripravlja Priročnik za branje kakovostnih mladinskih knjig, in sicer knjigam, ki po vsebini in izvedbi izstopajo.
Pesmice, ki so vsaka zase tudi prave zgodbice, so razdeljene v štiri sklope. V prvem se po gozdu potikata medved in miška ter odkrivata svet, prijateljstvo in tudi sebe. Drugi sklop pesmi je posvečen medvedom in medvedkom tega sveta, njihovim strahovom, veselju, humorju, igri in domovom. Poleg medvedov in mišk pa je v zbirki še mnogo drugih živali. In tako v tretjem sklopu mačke pogosto lovijo miši, miši pa jih skoraj vsakokrat ukanijo. Četrti sklop pa od pesmi do pesmi obišče širno živalsko kraljestvo, njegov naslov je Od mravlje do slona. Vsaka pesmica v vseh sklopih je pospremljena s prikupnimi ilustracijami Maše Kozjek.
 
Mladinska knjiga meseca septembra 2020 Natisni E-pošta

Bina Štampe Žmavc: Kraljična onkraj ogledala - Pravljičnih devet in ena za nasmeh

Med mladimi priljubljena slovenska pisateljica Bina Štampe Žmavc je ustvarila čudovito zbirko brezčasnih pravljic, katerih motivika se ponekod spogleduje z motivi najlepših pravljic, hkrati pa so zgodbe sveže in poetične. Zapisane so v avtoričinem prepoznavnem pesniškem jeziku in nagovarjajo tako mlajše kot tudi starejše bralce.
Kaj bo kraljična v naslovni pravljici naredila s steklenimi čeveljci, kako se bo ubranila pred hudobno kraljico in kaj je na drugi strani skrivnostnega ogledala? Bo zvezda, ki se je ujela v krošnji drevesa, končno našla smisel svojega obstoja in se sprijaznila s svojo majhnostjo? Kaj žene zaljubljeno luno vsak večer k pesnikovemu oknu?
Celotna knjiga je mojstrsko zaokrožena z večplastnimi ilustracijami Darke Erdelji.
 
Mladinska knjiga meseca junija 2020 Natisni E-pošta

Simona Semenič: Skrivno društvo KRVZ

Mladinski roman o prijateljstvu med vrstniki in medgeneracijskem sodelovanju je mladinski prvenec pisateljice Simone Semenič za katerega je v začetku leta prejela Modro ptico, nagrado Mladinske knjige za najboljši mladinski roman. Nenavaden, a privlačen slog pisanja in napeta zgodba uspešno nagovarjata prednajstnike. V zgodbi dvojčka Kaj in Iza ter njuna najboljša prijatelja Črt in Vid skupaj odkrivajo skrivnosti skrivnega zemljevida.
Ta jih popelje v čarobni svet zmajev in rastline, ki je ključ za zmajsko dolgoživost in njihovo preživetje. Avtorica skozi zgodbo mladim bralcem spretno predstavi Ljubljano in njeno zgodovino, hkrati pa jih prepriča, da je tudi v našem svetu marsikaj nemogočega mogoče.
 
Mladinska knjiga meseca maja 2020 Natisni E-pošta

Astrid Lindgren: Vsi mi otroci iz Hrupnega

Klasično delo velike in med otroci priljubljene pisateljice je v slovenščini izšlo šele pred dvema letoma. Lindgrenova je s priljubljeno zgodbo o otrocih iz Hrupnega ustvarila popoln otroški svet, bralca pa tako kot v svojih ostalih delih pritegne z navihanim humorjem, preprostostjo in občutkom za sočloveka. Zgodba pripoveduje o Hrupni vasi in treh kmetijah, na katerih živi šest otrok. Ko se pričnejo počitnice je seveda čas za vsakovrstne dogodivščine ter druženje s številnimi živalmi.

Njihove vsakodnevne prigode so začinjene z burnimi prijateljskimi odnosi, mladega bralca pa pisateljica potegne v že pozabljeni čas, ko je bilo treba dneve zapolniti s tem, kar sta ponujala domače okolje in narava. Po zgodbi je bil posnet tudi mladinski film.
 
Mladinska knjiga meseca aprila 2020 Natisni E-pošta

Slavko Pregl: Odprava zelenega zmaja

Pred več kot štirimi desetletji je slovenski mladinski pisatelj Slavko Pregl napisal zabavno zgodbo treh osmošolcev in že polnoletnega prijatelja Boba, frajerja z vozniškim izpitom. Zgodba je takrat tako navdušila mlade bralce, da je po njej hitro nastala še bolj priljubljena nadaljevanka z istoimenskim naslovom. Mladinski roman je sestavljen iz dveh zgodb, Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja, v obeh pa spremljamo humorne prigode Mihe, Pipija, Andreja in Boba.
Nadvse pomembna vloga pa pri ustvarjanju nenavadnih prigod pripada »Old punci«, starim avtom iz odpada, ki jih nazadnje pripelje vse do Dubrovnika. Seveda pa ne gre brez ljubezni, zlomljenih src in drugih brezčasnih najstniških zapletov.

Knjiga je v času zaprtja Osrednje knjižnice Mozirje dosegljiva preko spletnega portala Biblos.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 39