Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Družinska knjiga meseca julija 2020   Knjižne novosti v Knjižnici Mozirje   16. bralna značka za odrasle   Slovenska knjiga meseca junija 2020   Nov odpiralni čas Knjižnice Ljubno   Nove slovenske publikacije na portalu PressReader   Poletni delovni čas v Knjižnici Mozirje in Knjižnici Luče
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Mladinska knjiga meseca


Mladinska knjiga meseca junija 2020 Natisni E-pošta

Simona Semenič: Skrivno društvo KRVZ

Mladinski roman o prijateljstvu med vrstniki in medgeneracijskem sodelovanju je mladinski prvenec pisateljice Simone Semenič za katerega je v začetku leta prejela Modro ptico, nagrado Mladinske knjige za najboljši mladinski roman. Nenavaden, a privlačen slog pisanja in napeta zgodba uspešno nagovarjata prednajstnike. V zgodbi dvojčka Kaj in Iza ter njuna najboljša prijatelja Črt in Vid skupaj odkrivajo skrivnosti skrivnega zemljevida.
Ta jih popelje v čarobni svet zmajev in rastline, ki je ključ za zmajsko dolgoživost in njihovo preživetje. Avtorica skozi zgodbo mladim bralcem spretno predstavi Ljubljano in njeno zgodovino, hkrati pa jih prepriča, da je tudi v našem svetu marsikaj nemogočega mogoče.
 
Mladinska knjiga meseca maja 2020 Natisni E-pošta

Astrid Lindgren: Vsi mi otroci iz Hrupnega

Klasično delo velike in med otroci priljubljene pisateljice je v slovenščini izšlo šele pred dvema letoma. Lindgrenova je s priljubljeno zgodbo o otrocih iz Hrupnega ustvarila popoln otroški svet, bralca pa tako kot v svojih ostalih delih pritegne z navihanim humorjem, preprostostjo in občutkom za sočloveka. Zgodba pripoveduje o Hrupni vasi in treh kmetijah, na katerih živi šest otrok. Ko se pričnejo počitnice je seveda čas za vsakovrstne dogodivščine ter druženje s številnimi živalmi.

Njihove vsakodnevne prigode so začinjene z burnimi prijateljskimi odnosi, mladega bralca pa pisateljica potegne v že pozabljeni čas, ko je bilo treba dneve zapolniti s tem, kar sta ponujala domače okolje in narava. Po zgodbi je bil posnet tudi mladinski film.
 
Mladinska knjiga meseca aprila 2020 Natisni E-pošta

Slavko Pregl: Odprava zelenega zmaja

Pred več kot štirimi desetletji je slovenski mladinski pisatelj Slavko Pregl napisal zabavno zgodbo treh osmošolcev in že polnoletnega prijatelja Boba, frajerja z vozniškim izpitom. Zgodba je takrat tako navdušila mlade bralce, da je po njej hitro nastala še bolj priljubljena nadaljevanka z istoimenskim naslovom. Mladinski roman je sestavljen iz dveh zgodb, Velika pustolovščina in Odprava zelenega zmaja, v obeh pa spremljamo humorne prigode Mihe, Pipija, Andreja in Boba.
Nadvse pomembna vloga pa pri ustvarjanju nenavadnih prigod pripada »Old punci«, starim avtom iz odpada, ki jih nazadnje pripelje vse do Dubrovnika. Seveda pa ne gre brez ljubezni, zlomljenih src in drugih brezčasnih najstniških zapletov.

Knjiga je v času zaprtja Osrednje knjižnice Mozirje dosegljiva preko spletnega portala Biblos.
 
Mladinska knjiga meseca februarja 2020 Natisni E-pošta

Peter Svetina: Timbuktu, timbuktu

Nekoliko nenavadna knjiga mlademu bralcu postreže s kratkimi prigodami, domislicami, opazovanji, praviloma nepredvidljivimi, nadvse zabavnimi in skrajno domiselnimi. Svetina v zgodbicah žonglira s stvarmi, ki na videz nikakor ne gredo skupaj, a njihov spoj bralca nasmeji, preseneti in mu ponudi nov pogled na red stvari.
Slovenski pisatelj in pesnik Peter Svetina je s svojo novo knjigo navdušil, kar pa sploh ni presenetljivo, saj je doslej dobil že tri osrednje slovenske nagrade za mladinsko in otroško literaturo večernica, in to za knjige Ropotarna (2013), Kako zorijo ježevci (2017) in Molitvice s stopnic (2017). Prav pred kratkim pa se je uvrstil med finaliste za Andersenovo nagrado, najvišje mednarodno priznanje na polju mladinske književnosti.
 
Mladinska knjiga meseca decembra 2019 Natisni E-pošta

Juraj Šebesta: Pes pa v smeh

Slovaški avtor Šebesta je skozi oči petnajstletnega Tomaša in zapletov v njegovi družini napisal toplo zgodbo, katere bistvo je pravzaprav, da življenje s psom povezuje in osrečuje, tudi ko se nam zdi, da gre vse po zlu. Tomašova družina razpade, ko se oče odseli k mlajši ženski, mama pa začne fantazirati, da se bo poročila s kakšnim starim bogatašem in končno prišla do hiše, katere ji njen mož ni omogočil. Poleg tega se stvari zapletajo še z dementnim dedkom, Tomaš pa je tudi zaljubljen. A obstaja vezni člen družine, v kateri ima vsak kup problemov sam s sabo.
To je njihova psička Žofka, ki s svojo pasjo iskrenostjo in veliko ljubeznijo do vse družine, lepša dneve prav vsem. Nazadnje celo z leglom psičkov, za skrb katerih je potrebna cela družina.
Humorno napisan mladinski roman je pred kratkim prejel priznanje Zlata hruška 2019 v kategoriji prevedena mladinska leposlovna knjiga.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 1 - 9 od 37