Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 8-15, tor. 8-18, sre. 8-15, čet. 13-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Vabilo na ogled Muzejske zbirke Mozirje in Mozirjani   Najbolj brane in iskane knjige v aprilu 2018   Odprtje pregledne razstave Jureta Repenška   Uganke za knjižne vseznalčke   Mladinska knjiga meseca aprila 2018
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 

Mladinska knjiga meseca


Mladinska knjiga meseca julija 2013 Natisni E-pošta

William Joyce: Čudovite leteče knjige gospoda Morrisa Lessmora

Slikanica, katere besedilo dopolnjujejo zelo lepe ilustracije, pripoveduje o Morrisu Lessmoru, fantu, ki je zaljubljen v knjige. Nekega dne mu vihar raznese vse, kar ima, tudi knjige in celo besede iz knjige njegovega življenja.
Kot v čarovniji nekako pristane v čudoviti knjižnici, kjer knjige živijo in letajo kakor ptice. Morris prevzame skrb zanje, jih krpa, jim ravna oslovska ušesa, ter seveda brez prestanka – bere. Ko se postara, knjige skrbijo zanj in se mu berejo. In ko pride čas, da se poslovi ... odleti z jato knjig proti nebu. Knjige, ki jih je zapustil so žalostne, a na pragu se že prikaže dekletce in na roko ji sede Morrisova knjiga.
Očarljiva zgodba o pomenu knjig in domišljije, namenjena otrokom in tistim, ki otroka še nosijo v svojem srcu. Po zgodbi je še pred knjigo, čisto na začetku, nastal kratek animirani film, ki je bil leta 2011 nagrajen z oskarjem.
 
Mladinska knjiga meseca marca 2013 Natisni E-pošta

Andrej Rozman Roza: Bober Bor

Andrej Rozman Roza je eden najizvirnejših in najbolj vsestranskih sodobnih ustvarjalcev, zelo priljubljen pa je prav med otroki. Simpatična zgodba pripoveduje o bobru Boru, ki se v živalskem vrtu počuti zdolgočasenega in utesnjenega, zato pobegne takoj, ko je to mogoče. Ne zaveda pa se, da življenje na svobodi ni brez pasti in nevarnosti in tudi Bor mora prestati marsikatero preizkušnjo, da bi se stvari srečno iztekle. Čudovita pustolovščina, ki skozi zgodbo mladega bralca uči tudi o moči umetnosti.
 
Mladinska knjiga meseca januarja Natisni E-pošta

Svetlana Makarovič: Berto, zajec langobardski

V svojem novem delu za otroke priljubljena slovenska avtorica prepleta zgodovinska dejstva o preseljevanju Langobardov v 6. stoletju s smešenjem človeških napak, glavno vlogo v zgodbici pa ne nameni človeku, ampak zajcu.
Zajec Berto se, tako kot mnogi drugi, zaradi pomanjkanja hrane poda na dolgo pot s severa Nemčije proti jugu, kjer je toplo in se cedita med in mleko. Na svoji poti do ozemlja današnje Slovenije sreča številne predstavnike drugih tujih plemen, a prava dogodivščina ga čaka šele na cilju. Berto se poda v podzemni svet Krasa, k ponosni mišji družini, na koncu pa na pobočju Nanosa sreča svojo ljubezen, Marjutko.
Makarovičeva skozi zanimivo zgodbo bralcem vseh generacij sporoča, da nas le trud in vztrajnost pripeljeta do velike sreče.
 
Več...
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 21 od 21