Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 8-15, tor. 8-18, sre. 8-15, čet. 13-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Slovenska knjiga meseca decembra 2018   Knjiga meseca novembra 2018   Družinska knjiga meseca novembra 2018   Odprtje likovne razstave Ex tempore Mozirski gaj 2018   Povabilo k branju 14. bralne značke za odrasle
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
Poezija meseca
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Mladinska knjiga meseca


Mladinska knjiga meseca januarja 2016 Natisni E-pošta


Slavko Pregl: Pravljice za punce, fante in vse ostale

Izbrane kratke zgodbe so prerez avtorjevega mladinskega pisanja, ki so izšle ob avtorjevi sedemdesetletnici. Antologija zajema iz knjig Juha cviluha, Zvezda s čepico, Mala velika ribiča, Varja se pogovarja, Radovedne pravljice, Male oblačne zgodbe, Ujeti ribič, Priročnik za klatenje, Bojni zapiski mestnega mulca. Knjigo bogatijo ilustracije Kostje Gatnika, Marjana Mančka,  Arjana Pregla, Damijana Stepančiča ter spremna beseda dr. Petra Svetine.
Pregl se v zgodbah loteva tako vrtičkarjev kot prvošolčkov in navihanih mulcev, ki marsikdaj poskrbijo tudi za kakšno staršem živce parajočo dogodivščino. S kratkimi zgodbami avtor nagovarja tako otroke kot mladostnike in tudi odrasle bralce. Preglovo mladinsko literaturo odlikuje realističen slog ter zanj značilen pretanjen humor.
 
Mladinska knjiga meseca decembra 2015 Natisni E-pošta

Huiquin Wang: Ferdinand Avguštin Hallerstein: Slovenec v prepovedanem mestu

V slikanici, ki je dvojezična izdaja, je slovenski in kitajski javnosti prvič predstavljena življenjska zgodba slovenskega astronoma, matematika, kartografa in jezuitskega misionarja, ki je 36 let preživel na kitajskem dvoru in pomembno pripomogel k razvoju kitajske znanosti in astronomije.
Slikanica je nekaj posebnega tudi zato, ker jo pripoveduje in slikarsko odlično nadgrajuje Huiqin Wang, slikarka in ilustratorka, ki že več kot tri desetletja živi v Sloveniji.

Slikanica je bogato ilustrirana s tradicionalno tehniko risanja na kitajski papir in temelji na avtoričinem večletnem preučevanju vseh razpoložljivih virov o tem izjemnem Slovencu, ki je v naši deželi čisto premalo poznan.

Slikanica o Ferdinandu Avguštinu Hallersteinu je bila v okviru letošnjega projekta zlata hruška izbrana za izvirno slovensko mladinsko poučno knjigo.
 
Mladinska knjiga meseca novembra 2015 Natisni E-pošta

Andrej Rozman Roza: Živalska kmetija

Pisatelj Andrej Rozman Roza in stripar Damijan Stepančič sta združila moči in naredila avtorsko predelavo slavne Orwellove zgodbe Živalska farma ter jo postavila v današnjo Slovenijo. Živali na slovenski kmetiji se uprejo zatiralskemu kmetu, sprožijo pravo revolucijo in prevzamejo oblast.
Vodilni položaj seveda pripade inteligentnim prašičem, ki pa s svojim ravnanjem hitro dokažejo žalostno resnico, da so sicer vse živali enakopravne, ampak … nekatere so enakopravnejše od drugih. Knjiga je namenjena otrokom starejšim od 12 let.

Knjiga je dobitnica pomembnega priznanja, Mednarodna mladinska knjižnica v Munchnu jo je namreč uvrstila v letno zbirko priporočenih knjig s področja otroške in mladinske literature s celega sveta Bele vrane 2015.
 
Mladinska knjiga meseca septembra 2015 Natisni E-pošta

Baisch, Milena: Anton pod vodo
Anton pripoveduje pustolovsko junaško zgodbo, ki se začne takrat, ko se je imenoval še Starflashman in je šel z babico in dedkom med počitnicami taborit k jezeru. Medtem, ko se drugi otroci tam neizmerno zabavajo, čofotajo po jezeru in uganjajo vragolije, bi Anton rajši užival v samoti, igral računalniške igrice, klepetal s prijatelji na internetu … Potem pa med dedkovim ribolovom naleti na mladega ostriža, ki ga poimenuje Piranha. In vse se spremeni. Anton pozabi na svoje predsodke, zadnji dan pa celo skoči v jezero in ugotovi, da je zelo prijetno tudi za podvodno plavanje.
Za to zgodbo je nemška pisateljica Milena Baisch (1976) leta 2011 prejela nemško nagrado za mladinsko književnost (Deutscher Jugendliteraturpreis).
 
Mladinska knjiga meseca julija 2013 Natisni E-pošta

William Joyce: Čudovite leteče knjige gospoda Morrisa Lessmora

Slikanica, katere besedilo dopolnjujejo zelo lepe ilustracije, pripoveduje o Morrisu Lessmoru, fantu, ki je zaljubljen v knjige. Nekega dne mu vihar raznese vse, kar ima, tudi knjige in celo besede iz knjige njegovega življenja.
Kot v čarovniji nekako pristane v čudoviti knjižnici, kjer knjige živijo in letajo kakor ptice. Morris prevzame skrb zanje, jih krpa, jim ravna oslovska ušesa, ter seveda brez prestanka – bere. Ko se postara, knjige skrbijo zanj in se mu berejo. In ko pride čas, da se poslovi ... odleti z jato knjig proti nebu. Knjige, ki jih je zapustil so žalostne, a na pragu se že prikaže dekletce in na roko ji sede Morrisova knjiga.
Očarljiva zgodba o pomenu knjig in domišljije, namenjena otrokom in tistim, ki otroka še nosijo v svojem srcu. Po zgodbi je še pred knjigo, čisto na začetku, nastal kratek animirani film, ki je bil leta 2011 nagrajen z oskarjem.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 25 od 25