Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Otvoritev novih prostorov Knjižnice Solčava   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Mladinska knjiga meseca


Mladinska knjiga meseca junija 2017 Natisni E-pošta


Žiga X. Gombač, Ivan Mitrevski: Zgodovina Slovenije v stripu

Razgibana knjiga v razgibanem formatu – stripu – mladim ponuja zabaven pregled slovenske zgodovine. V knjigi so zbrani dvostranski stripi, poznani tistim, ki kdaj vzamejo v roke revijo National Geographic Junior, govorijo pa o različnih predmetih in dogajanju na slovenskem ozemlju od antike do danes. Skozi duhovito branje bralca popeljeta prebrisana devetošolka Živa in pregnan lump Razpoka.
Živa lahko s svojim čudežnim dotikom obudi vsak muzejski predmet, spozna njegovo zgodbo in čas, iz katerega izhaja. Lump Razpoka pa s svojim časovnim strojem lomasti po zgodovini in nagaja Živi. V stripu so predstavljeni dejanski eksponati iz Narodnega muzeja, skozi zabavno potovanje pa se bralec seznani s specifikami in zanimivostmi različnih zgodovinskih obdobij.
 
Mladinska knjiga meseca v aprila 2017 Natisni E-pošta


Els Beerten: Vsi si želimo nebes

Poglavja tega mladinskega romana, ki je ob izidu osvojil številne nagrade in se zapisal med klasike mladinske književnosti, so postavljena v različna vojna in povojna časovna obdobja. Protagonisti romana so člani družin Claessen in Dusoleil, prebivalci flamske vasice, ki se znajdejo v težkih razmerah druge svetovne vojne. Mlada prijatelja Ward Dusoleil in Jef Claessen se po sili razmer znajdeta na nasprotnih vojnih polih.
Ward na nagovarjanje pronemške duhovščine odpotuje v Rusijo na fronto branit domovino pred boljševistično nevarnostjo, Jef ostane doma, saj mu starši, izraziti protinacisti, prepovedo odhod. Zgodba pripoveduje o tragičnih posledicah vojnih grozot, o moralnih dilemah odraščajočih najstnikov, hkrati pa je polna miline in dobrote, utelešene v Remiju, najmlajšemu članu družine Claessen.
 
Mladinska knjiga meseca decembra 2016 Natisni E-pošta


Sašo Dolenc: Od genov do zvezd; Osupljive zgodbe iz sveta znanosti

Sašo Dolenc je fizik in filozof, ki že dolgo poljudno piše o znanosti, tokrat pa je napisal zabavno knjigo, namenjeno najstnikom, v kateri sega na različna znanstvena, tudi psihološka področja. Zbirka zgodb s številnih področij moderne znanosti razkriva veliko zanimivih zgodb. Od tega, kako smo Slovenci zasnovali kitajski internet, v čem se ljudje razlikujemo od živali, kako veliko je vesolje, kako doma vzgojiti genija …
Knjiga pa se sklene z zgodbo o Stevu Jobsu, ki je živel po načelu, kot da je vsak njegov dan zadnji, kar ga je spodbudilo, da je ves čas počel samo tisto, kar se mu je zdelo najpomembnejše.
Za tokrat predstavljeno knjigo je Sašo Dolenc letos prejel priznanje zlata hruška za izvirno slovensko mladinsko poučno knjigo.
 
Mladinska knjiga meseca novembra 2016 Natisni E-pošta


Tonke Dragt: Pismo za kralja

Lepa zgodba o popotovanju mladega viteza bo k branju pritegnila ne le mlade bralce, ampak tudi vse odrasle, ki se z nostalgijo spominjajo prebiranja svojih prvih konkretnejših junaških zgodovinskih zgodb. Nizozemska pisateljica in likovnica Tonke Dragt (1930) je zgodbo napisala pred pol stoletja, še vedno pa ima zveste bralce po vsem svetu. Pred nekaj več kot desetletjem je zanjo prejela tudi najuglednejšo, redko podeljeno nizozemsko nagrado Pero peres.
Vznemirljiva zgodba pripoveduje o viteštvu, pogumu, zvestobi in prijateljstvu šestnajstletnega Tiurija, katerega usoda se zaradi pomembne odločitve spremeni sredi priprav na posvetitev v viteza. Prelevi se v sla s skrivnostnim pismom za kralja Unauwena onkraj gorovja. V nadaljevanju zgodba postane legenda …
 
Mladinska knjiga meseca oktobra 2016 Natisni E-pošta


Nataša Konc Lorenzutti: Kdo je danes glavni

Koliko nas ve, kakšen je občutek, da starejšim bratom ali sestram vse dovolijo, tebi pa ne? In kako jezni smo bili takrat! Da bi le čim prej odrasla in postala glavna v družini, uuuf! Zgodbica o mali Niki in njenem odraščanju nas popelje natančno v te trenutke … Neučakani Niki se zdi čas, ki je potreben, da deklica zraste v dekle in potem v ženo, absolutno predolg. A miniti mora še kar nekaj letnih časov, marsikaj se je treba naučiti, tudi kakšno ušpičiti in predvsem, treba se je igrati do onemoglosti in še naprej!
Priljubljena pesnica in pisateljica, ki za otroke in mladino ustvarja že dobro desetletje, je ustvarila zabavne zgodbice o odraščanju male Nike in se z njimi uvrstila med letošnje finaliste za nagrado Večernica, ki jo za najboljšo otroško in mladinsko literaturo podeljuje časopisna hiša Večer.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 42