Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Mladinska knjiga meseca


Mladinska knjiga meseca decembra 2015 Natisni E-pošta

Huiquin Wang: Ferdinand Avguštin Hallerstein: Slovenec v prepovedanem mestu

V slikanici, ki je dvojezična izdaja, je slovenski in kitajski javnosti prvič predstavljena življenjska zgodba slovenskega astronoma, matematika, kartografa in jezuitskega misionarja, ki je 36 let preživel na kitajskem dvoru in pomembno pripomogel k razvoju kitajske znanosti in astronomije.
Slikanica je nekaj posebnega tudi zato, ker jo pripoveduje in slikarsko odlično nadgrajuje Huiqin Wang, slikarka in ilustratorka, ki že več kot tri desetletja živi v Sloveniji.

Slikanica je bogato ilustrirana s tradicionalno tehniko risanja na kitajski papir in temelji na avtoričinem večletnem preučevanju vseh razpoložljivih virov o tem izjemnem Slovencu, ki je v naši deželi čisto premalo poznan.

Slikanica o Ferdinandu Avguštinu Hallersteinu je bila v okviru letošnjega projekta zlata hruška izbrana za izvirno slovensko mladinsko poučno knjigo.
 
Mladinska knjiga meseca novembra 2015 Natisni E-pošta

Andrej Rozman Roza: Živalska kmetija

Pisatelj Andrej Rozman Roza in stripar Damijan Stepančič sta združila moči in naredila avtorsko predelavo slavne Orwellove zgodbe Živalska farma ter jo postavila v današnjo Slovenijo. Živali na slovenski kmetiji se uprejo zatiralskemu kmetu, sprožijo pravo revolucijo in prevzamejo oblast.
Vodilni položaj seveda pripade inteligentnim prašičem, ki pa s svojim ravnanjem hitro dokažejo žalostno resnico, da so sicer vse živali enakopravne, ampak … nekatere so enakopravnejše od drugih. Knjiga je namenjena otrokom starejšim od 12 let.

Knjiga je dobitnica pomembnega priznanja, Mednarodna mladinska knjižnica v Munchnu jo je namreč uvrstila v letno zbirko priporočenih knjig s področja otroške in mladinske literature s celega sveta Bele vrane 2015.
 
Mladinska knjiga meseca septembra 2015 Natisni E-pošta

Baisch, Milena: Anton pod vodo
Anton pripoveduje pustolovsko junaško zgodbo, ki se začne takrat, ko se je imenoval še Starflashman in je šel z babico in dedkom med počitnicami taborit k jezeru. Medtem, ko se drugi otroci tam neizmerno zabavajo, čofotajo po jezeru in uganjajo vragolije, bi Anton rajši užival v samoti, igral računalniške igrice, klepetal s prijatelji na internetu … Potem pa med dedkovim ribolovom naleti na mladega ostriža, ki ga poimenuje Piranha. In vse se spremeni. Anton pozabi na svoje predsodke, zadnji dan pa celo skoči v jezero in ugotovi, da je zelo prijetno tudi za podvodno plavanje.
Za to zgodbo je nemška pisateljica Milena Baisch (1976) leta 2011 prejela nemško nagrado za mladinsko književnost (Deutscher Jugendliteraturpreis).
 
Mladinska knjiga meseca julija 2013 Natisni E-pošta

William Joyce: Čudovite leteče knjige gospoda Morrisa Lessmora

Slikanica, katere besedilo dopolnjujejo zelo lepe ilustracije, pripoveduje o Morrisu Lessmoru, fantu, ki je zaljubljen v knjige. Nekega dne mu vihar raznese vse, kar ima, tudi knjige in celo besede iz knjige njegovega življenja.
Kot v čarovniji nekako pristane v čudoviti knjižnici, kjer knjige živijo in letajo kakor ptice. Morris prevzame skrb zanje, jih krpa, jim ravna oslovska ušesa, ter seveda brez prestanka – bere. Ko se postara, knjige skrbijo zanj in se mu berejo. In ko pride čas, da se poslovi ... odleti z jato knjig proti nebu. Knjige, ki jih je zapustil so žalostne, a na pragu se že prikaže dekletce in na roko ji sede Morrisova knjiga.
Očarljiva zgodba o pomenu knjig in domišljije, namenjena otrokom in tistim, ki otroka še nosijo v svojem srcu. Po zgodbi je še pred knjigo, čisto na začetku, nastal kratek animirani film, ki je bil leta 2011 nagrajen z oskarjem.
 
Mladinska knjiga meseca marca 2013 Natisni E-pošta

Andrej Rozman Roza: Bober Bor

Andrej Rozman Roza je eden najizvirnejših in najbolj vsestranskih sodobnih ustvarjalcev, zelo priljubljen pa je prav med otroki. Simpatična zgodba pripoveduje o bobru Boru, ki se v živalskem vrtu počuti zdolgočasenega in utesnjenega, zato pobegne takoj, ko je to mogoče. Ne zaveda pa se, da življenje na svobodi ni brez pasti in nevarnosti in tudi Bor mora prestati marsikatero preizkušnjo, da bi se stvari srečno iztekle. Čudovita pustolovščina, ki skozi zgodbo mladega bralca uči tudi o moči umetnosti.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 37 - 42 od 42