Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Mladinska knjiga meseca


Mladinska knjiga meseca decembra 2019 Natisni E-pošta

Juraj Šebesta: Pes pa v smeh

Slovaški avtor Šebesta je skozi oči petnajstletnega Tomaša in zapletov v njegovi družini napisal toplo zgodbo, katere bistvo je pravzaprav, da življenje s psom povezuje in osrečuje, tudi ko se nam zdi, da gre vse po zlu. Tomašova družina razpade, ko se oče odseli k mlajši ženski, mama pa začne fantazirati, da se bo poročila s kakšnim starim bogatašem in končno prišla do hiše, katere ji njen mož ni omogočil. Poleg tega se stvari zapletajo še z dementnim dedkom, Tomaš pa je tudi zaljubljen. A obstaja vezni člen družine, v kateri ima vsak kup problemov sam s sabo.
To je njihova psička Žofka, ki s svojo pasjo iskrenostjo in veliko ljubeznijo do vse družine, lepša dneve prav vsem. Nazadnje celo z leglom psičkov, za skrb katerih je potrebna cela družina.
Humorno napisan mladinski roman je pred kratkim prejel priznanje Zlata hruška 2019 v kategoriji prevedena mladinska leposlovna knjiga.
 
Mladinska knjiga meseca novembra 2019 Natisni E-pošta

Sebastijan Pregelj: Zbirka Zgodbe s konca kamene dobe

Izpod peresa Sebastijana Preglja je v zadnjih petih letih na knjižne police prišlo že pet knjig iz zbirke Zgodbe s konca kamene dobe. Ta je namenjena bralcem prvega ter drugega bralnega obdobja, zanimive dogodivščine iz življenja koliščarjev pa so »krive«, da po knjigah radi posežejo tudi starejši otroci.

Dogodivščine dečka Brina, njegove družine in prijateljev so ustvarjene na podlagi preverjenih zgodovinskih dejstev, vse pa opisujejo življenje koliščarjev.
Vsako zgodbo obogatijo dodatki, v katerih so razloženi posamezni pojmi iz tistega časa.
 
Mladinska knjiga meseca septembra 2019 Natisni E-pošta

Danijela Lončar: Srečnolonice in njihove zgodbe

Ljubka in zgovorna žužkasta bitja, ki so otroke in odrasle že v prvi knjigi Srečnolonice navdušile tako skozi ilustracijo kot skozi otroško poezijo, so znova med nami. Vsestranska ustvarjalka, Danijela Lončar, sicer profesorica razrednega pouka na OŠ Nazarje, je v samozaložbi izdala novo knjigo z naslovom Srečnolonice in njihove zgodbe.
V njej Srečnolonica v dnevnik zapisuje svoje doživljaje v družbi malih človeških prijateljev. Vsak dan namreč odpotuje domov z enim od njih, po koncu obiska pa svoje dogodivščine iz človeškega sveta, prijetne in neprijetne, zapiše v svoj dnevnik.
Tudi v drugi knjigi Lončarjeve Srečnolonice ostajajo polne iskrenosti, srčnosti in nalezljivega notranjega veselja.
 
Mladinska knjiga meseca avgusta 2019 Natisni E-pošta

Katarzyna Ryrych: Repinčevo polje

Srčna, magična knjiga, ki skozi zgodbe otrok z roba Repinčevega polja in odraslih v podobah stare ženice, skrivnostnega prišleka, učiteljice naravoslovja in še nekaterih, govori o sprejemanju drugačnosti, o dobrosrčnosti, prijateljstvu in pogumu. Branje, ki tako otroke kot odrasle na čaroben način nagovarja, da je mogoče s pomočjo prijateljev in srčnih odraslih spregovoriti o svojih stiskah in jih razrešiti z upanjem in radostjo v življenje.

Otroška knjiga leta 2017 po mnenju poljske sekcije IBBY.

 
Mladinska knjiga meseca junija 2019 Natisni E-pošta

Andrej Rozman Roza: Pesmi iz galerije

Andrej Rozman Roza je s svojim delom Pesmi iz galerije letošnji prejemnik desetnice, nagrade Društva slovenskih pisateljev za najboljšo otroško ali mladinsko delo. Gre za eno najvidnejših domačih književnih nagrad, za nagrajeno pesniško zbirko, ki predstavlja petintrideset slik iz stalne zbirke Narodne galerije, pa je žirija v svoji utemeljitvi med drugim zapisala, da: »prek zanimivih zgodb o slikarkah in slikarjih, o značilnostih časa, v katerem so nastale, spregovori o likovnih problemih, vse to pa navezuje na današnji čas.«
Vse slike v knjigi so predstavljene tudi s kratkimi umetnostnozgodovinskimi zanimivostmi in z izstopajočimi likovnimi posebnostmi. Za piko na i pa z duhovitimi stripovskimi vinjetami poskrbi ilustrator Jakob Klemenčič. Knjigo zaključujeta slikovno kazalo s temeljnimi podatki o izbranih slikah in izbor literature.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 18 od 42