Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 8-15, tor. 8-18, sre. 8-15, čet. 13-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Predavanje Martine Vitanc   Mladinska knjiga meseca septembra 2018   Uganke za knjižne vseznalčke   Najbolj iskane knjige v avgustu 2018   Knjiga meseca avgusta 2018   Slovenska knjiga meseca avgusta 2018   Povabilo k branju 14. bralne značke za odrasle   Uganke za knjižne vseznalčke
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
Poezija meseca
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 SLO knjiga meseca


Slovenska knjiga meseca januarja 2016 Natisni E-pošta

Jela Krečič: Ni druge

V leposlovnem delu Ni druge se avtorica Jela Krečič loteva klasične teme – ljubezni ter zapletenih medčloveških odnosov v sodobnem času. Glavnega protagonista  Matjaža, fotografa Dela, po sedmih letih zapusti dekle Sara, zaradi česar se odloči, da bo pot nazaj do njenega srca poiskal preko novega ljubezenskega razmerja. Toda njegov načrt se izkaže za precej trši oreh, kot je pričakoval.
Začne se komična ljubezenska odisejada po znanih ljubljanskih lokalih, v družbi njihovih trdoživih obiskovalcev, obisk sodelavcev na Krasu, množično "romanje" v Jajce z druščino upokojencev in obisk Hvara. A Matjaž vedno znova prihaja do sklepa, da zanj ni druge od bivše. Ali se mogoče moti?
 
Slovenska knjiga meseca decembra 2015 Natisni E-pošta

Tomo Podstenšek: Tihožitje z mrtvo babico

Peti roman mladega družbenokritičnega pisatelja opisuje tipično situacijo slovenske družine, prepire glede dediščine. Glavni akter romana Tone se spopada z nasprotjem podeželja in zapuščine njegovih prednikov ter mesta, kjer živi s svojo družino. Zanimiva mešanica karakterjev, opisana s pravo mero črnega humorja, bralca popelje v zgodbo, v kateri Tone podeduje staro, razpadajoče posestvo svojih staršev na vasi.
Medtem ko on, nostalgično preureja staro hišo v vikend in se poskuša vključiti v vaško življenje, njegova žena noče niti slišati za domačijo, zato mu svetuje prodajo. Tu sta še sin in hči, ki v dediščini vidita le denar.
Nasprotujoči si interesi ter posledični prepiri hitro skrhajo družinske odnose in Toneta prisilijo k razmišljanju, kdo so v resnici naši najbližji, kdo smo mi sami, kje se zares konča preteklost in kje začne prihodnost?
 
Slovenska knjiga meseca oktobra 2015 Natisni E-poštaZoran Šteinbauer: Tri lune

Najnovejši roman slovenskega avtorja Zorana Šteinbauerja je tankočuten preplet zelo različnih usod, karakterjev in temperamentov glavnih protagonistov. Tanke meje med vidnim in nevidnim, magičnim in resničnim, etičnim in brezsramnim se vse bolj cefrajo. Pritlikava deklica Delfina na kmetiji že vse življenje neguje bolne sorodnike in zatajuje svoje želje in potrebe.
Starejšemu moškemu, znanstveniku Krištofu, po prestani zaporni kazni nikakor ne uspe, da bi se enakovredno vključil v družbo, mlajšemu Adamu, zelo naivnemu in preprosti duši, pa je umrla mama in je ostal sam v hiši, kjer straši. Ko se odločijo, da bodo življenje vzeli v svoje roke, se srečajo.

Po stažu mlado pisateljsko pero je slovenski literarni prostor obogatilo s tenkočutnim prepletanjem treh različnih, a vendarle tako zelo podobnih zgodb junakov, ki dokažejo, da s(m)o skupaj lahko močnejši.
 
Slovenska knjiga meseca septembra 2015 Natisni E-pošta


Irena Štaudohar: Magija za realiste

Magija za realiste je knjiga esejev novinarke Dela Irene Štaudohar, v kateri avtorica v devetnajstih esejističnih razmišljanjih bralca popelje na miselno potovanje o bistvenih zadevah življenja. Eseji govorijo o različnih človeških stanjih, čustvovanjih, zbirka odpira kompleksne teme, med drugim o življenju, o dvomu, o možganih,  politiki in celo o dolgčasu. Magija za realiste je filozofska in terapevtska knjiga, saj govori o človeški volji in njeni moči, avtoričino pisanje pa je navdihujoče, in ne nazadnje, njena razmišljanja izvirajo iz knjig.
Knjiga je nominirana za letošnjo nagrado za najboljšo esejistično zbirko, Rožančevo nagrado 2015, ki jo podeljuje Društvo Marjan Rožanc.

 
Več...
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 22 od 22