Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Knjižna uganka meseca septembra 2020   Najbolj iskane knjige v poletju 2020   Mladinska knjiga meseca septembra 2020   Knjiga meseca avgusta 2020   Družinska knjiga meseca julija 2020   Knjižne novosti v Knjižnici Mozirje   16. bralna značka za odrasle   Slovenska knjiga meseca junija 2020   Nov odpiralni čas Knjižnice Ljubno   Nove slovenske publikacije na portalu PressReader
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 SLO knjiga meseca


Slovenska knjiga meseca oktobra 2015 Natisni E-poštaZoran Šteinbauer: Tri lune

Najnovejši roman slovenskega avtorja Zorana Šteinbauerja je tankočuten preplet zelo različnih usod, karakterjev in temperamentov glavnih protagonistov. Tanke meje med vidnim in nevidnim, magičnim in resničnim, etičnim in brezsramnim se vse bolj cefrajo. Pritlikava deklica Delfina na kmetiji že vse življenje neguje bolne sorodnike in zatajuje svoje želje in potrebe.
Starejšemu moškemu, znanstveniku Krištofu, po prestani zaporni kazni nikakor ne uspe, da bi se enakovredno vključil v družbo, mlajšemu Adamu, zelo naivnemu in preprosti duši, pa je umrla mama in je ostal sam v hiši, kjer straši. Ko se odločijo, da bodo življenje vzeli v svoje roke, se srečajo.

Po stažu mlado pisateljsko pero je slovenski literarni prostor obogatilo s tenkočutnim prepletanjem treh različnih, a vendarle tako zelo podobnih zgodb junakov, ki dokažejo, da s(m)o skupaj lahko močnejši.
 
Slovenska knjiga meseca septembra 2015 Natisni E-pošta


Irena Štaudohar: Magija za realiste

Magija za realiste je knjiga esejev novinarke Dela Irene Štaudohar, v kateri avtorica v devetnajstih esejističnih razmišljanjih bralca popelje na miselno potovanje o bistvenih zadevah življenja. Eseji govorijo o različnih človeških stanjih, čustvovanjih, zbirka odpira kompleksne teme, med drugim o življenju, o dvomu, o možganih,  politiki in celo o dolgčasu. Magija za realiste je filozofska in terapevtska knjiga, saj govori o človeški volji in njeni moči, avtoričino pisanje pa je navdihujoče, in ne nazadnje, njena razmišljanja izvirajo iz knjig.
Knjiga je nominirana za letošnjo nagrado za najboljšo esejistično zbirko, Rožančevo nagrado 2015, ki jo podeljuje Društvo Marjan Rožanc.

 
Več...
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 37 - 38 od 38