Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Knjižnica Mozirje bo v soboto zaprta   Literarni večer z dr. Samom Rugljem in Renate Rugelj   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Družinska knjiga meseca


Družinska knjiga meseca aprila 2019 Natisni E-pošta


Petra Leskovšek Lasetzky: An ban pet podgan - priročnik klasičnih otroških iger

An ban pet podgan je le ena izmed izštevank, ki so mogoče pozabljene v mislih polno zaposlenega mladega starša, pa vendar močno zasidrane v njegovih otroških spominih. Zdaj so zbrane v priročniku, ki kar vabi, da jih starši predstavijo svojemu nadobudnežu, ga odpeljejo na prosto in mu dokažejo, da za zabavo ne potrebuje moderne tehnologije.
Potrebuje le prijatelja ali dva ter nekaj preprostih navodil in prav nobenih dragih pripomočkov. Kdo se boji črnega moža?, Ali je kaj trden most?, kaj pa Med dvema ognjema in preprosto skakanje gumitvista? Vse to je skrito v našem spominu in sedaj zbrano v priročniku, ki tudi vašim otrokom obljublja veliko zabavnih uric v družbi sovrstnikov.
 
Družinska knjiga meseca januarja 2019 Natisni E-pošta


Mojca Vozel: Hrana za zdravje družine ; Kaj jesti za krepitev razvoja, zdravja in odpornosti

Knjiga prinaša odgovore na številna vprašanja o hrani in zdravju, saj po mnenju avtorice ne obstaja en sam pravilen način prehranjevanja.
Skupna pa so temeljna spoznanja, s katerimi je dobro biti seznanjen. Avtorica se tematike loteva iz antropološkega zornega kota in hrano predstavlja skozi razvoj, naravo in kulturo človeka.

Njen pogled na hrano ni, sicer razširjeni, medicinsko-prehranski, ampak so ključne študije preteklih ljudstev in sodobnih populacij, ki ne živijo tako, kot živimo v razvitem svetu. Tako je nastala življenjska in uporabna knjiga, ki je pripomoček za starše, vzgojitelje, za mladostnike in odrasle, skratka za vse, ki kuhajo ali pa se le usedejo k obedu.
 
Družinska knjiga meseca novembra 2018 Natisni E-pošta


Florence Williams: Narava zdravi in popravi - Zakaj narava pripomore, da smo srečnejši, ustvarjalnejši in bolj zdravii

Narava zdravi in popravi je kritiško zelo hvaljena knjiga priznane novinarke Florence Williams, v kateri je zbrala znanstvene izsledke o ugodnem vplivu narave na naše možgane. V tem dokumentarnem delu se avtorica poglobi v številne aktualne raziskave, v iskanju odgovorov pa tudi potuje po vsem svetu.
Tako se med drugim poda v cipresne gozdove v Južni Koreji, kjer se seznani s programom »gozdnega zdravljenja«, nato na Škotsko, kjer izve za »ekoterapevtski« pristop k zdravljenju duševno obolelih, v zahodni Virginiji pa odkriva, kako bivanje na prostem pomaga otrokom z motnjo ADHD.

V svoji knjigi novinarka nazorno prikaže, da je naša vez z naravo izrednega pomena za naše umske sposobnosti, že kratki sprehodi v naravo pa bistveno izboljšajo naše razpoloženje.
 
Družinska knjiga meseca septembra 2018 Natisni E-pošta


Maria Montessori: Nagovori staršem - Nasveti o vzgoji priznane pedagoginje Marie Montessori

Priznana pedagoginja Maria Montessori je avtorica številnih strokovnih del o vzgoji otrok, po katerih starši in vzgojitelji radi posegajo. Vzgojni priročnik z naslovom Nagovori staršem vsebuje enajst njenih doslej še neobjavljenih člankov, ki nagovarjajo predvsem starše. V njih Montessorijeva izpostavlja pomembno vlogo starša pri vsestranskem razvoju njihovih otrok.
Poleg tega bralcu priročnik ponuja vpogled v avtoričin sistematičen pristop k vzgoji, ki je aktualen v skoraj vsakršni vzgojni situaciji tudi dandanes. S konkretnimi spodbudami priročnik daje staršem napotke, kako zagotoviti otroku dober začetek življenja in pravo življenjsko popotnico.
 
Družinska knjiga meseca junija 2018 Natisni E-pošta


Jesper Juul: Vodja krdela - Vodenje družine z ljubeznijo

Danski družinski terapevt, Jesper Juul, je eden vodilnih avtorjev v razpravi o vzgoji otrok ter samosvoj in odločen zagovornik novih in boljših pristopov. V knjigi Vodja krdela pokaže staršem možne poti do ravnotežja v družini. Kot pravi Juul, starši danes preveč služijo otroku, prepuščajo mu vodenje in odgovornost, saj njim enostavno manjka sposobnosti postavljati osebne meje.
V knjigi pa avtor ponovno definira družinsko vodenje: močni starši, ki zagotavljajo otrokom varnost in jih ljubeče usmerjajo. Juul pri tem poudarja, da bi rad širil novo vzgojno geslo za prihodnje desetletje. To pa se glasi takole: »Dovolj dobro je odlično. Če se bodo starši sprijaznili s tem, da so dovolj dobri za otroke, bo že veliko narejenega. Saj nihče ni popoln.«
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 18 od 21