Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Knjiga meseca


Knjiga meseca avgusta 2018 Natisni E-pošta



Larry Alexander, Adam Makos: Višji klic - Resnična zgodba o boju in viteštvu sredi razklanega neba druge svetovne vojne

Dva medvojna pilota, Američan Charlie Brown in Nemec Franz Stigler, sta resnična junaka čustvene zgodbe iz druge svetovne vojne, ki opisuje zmago človečnosti nad sistemom. Zgodilo se je leta 1943, ko se je Brown s sesutim letalom in ranjeno posadko vračal z bojnega poleta nad Nemčijo in se v zraku srečal z nemškim lovcem, katerega je upravljal spreten bojni pilot, Stigler.
Usodno srečanje in neverjetno dejanje nemškega pilota je oba moža za vedno zaznamovalo, ameriško 8. zračno poveljstvo pa je takrat dogodke med njima označilo kot »strogo zaupne«. Po štirih desetletjih je med sedaj že starima možema prišlo do vnovičnega srečanja, na katerem sta uresničila svojo zadnjo nalogo.
 
Knjiga meseca julija 2018 Natisni E-pošta



Rosa Montero: Strasti - Ljubezni in usode, ki so spremenile zgodovino

Znana španska pisateljica Rosa Montero je v letih 1997 in 1998 v prilogi časnika El País objavljala daljša besedila o ljubezenskem življenju znanih osebnosti. Zgodbe je nato zbrala v knjigi biografskega žanra, razkrivajo pa ganljive, nenavadne, tragične in celo patetične ter perverzne ljubezni svetovno znanih osebnosti. Med njimi tako prebiramo o usodah parov, kot so Sissi in Franc Jožef, Yoko Ono in John Lennon, Kleopatra in Mark Antonij, Evita in Juan Peron …
Kot je v nekem svojem zapisu dejala manca Košir, ambasadorka kakovostnega branja, je treba knjigo, »ki se bere na dih, prebirati ne le kot analizo značajev in razvpitih partnerskih razmerij, temveč tudi kot to, kaj ljubezen NI: Potem lažje spoznavamo, kaj prava ljubezen JE.«
 
Knjiga meseca aprila 2018 Natisni E-pošta


Donna Tartt: Lišček

Najnovejši roman Donne Tartt,  kultne ameriške pisateljice, je izšel konec leta 2013, zanj pa je avtorica prejela tudi Pulitzerjevo nagrado. Zgodba, v kateri je osrednja vloga namenjena Theodorju Deckerju, ki v terorističnem napadu v newyorški galeriji izgubi mamo, je zapisana kompleksno. Temelji na nepričakovanih pripetljajih in številnih zgodbenih obratih, gonilno zgodbo romana pa sestavljajo trije dogodki.
Prvi je omenjeni teroristični napad, drugi je, ko Theodor v paniki pograbi slikarsko mojstrovino, Fabritiusovega Liščka, tretji pa, ko mu ena od žrtev, Welty, v zadnjih trenutkih zaupa svoj prstan in naroči, naj ga odnese k njegovemu poslovnemu partnerju. Avtorica v zgodbi izrisuje dva svetova, ki pa med seboj nista nujno ločena: newyorški višji razred in mestni družbeni rob, oba precej skrita pred našimi očmi.
 
Knjiga meseca februarja 2018 Natisni E-pošta


Hanne Ørstavik: V Bordeauxu je odprt prostor

Založba Modrijan je v zbirki Bralec izdala pretresljiv roman o pasteh sodobne družbe; odtujenosti, pomanjkanju globokih čustev ter nepotešenosti kot posledici hipnih užitkov. Glavna junakinja romana je cenjena norveška likovna umetnica, ki neizmerno hrepeni po telesni in čustveni združitvi z umetnostnim zgodovinarjem Johannesom. Ta pa ji niti čustev niti ga umetnica telesno ne privlači, ampak jo vidi zgolj kot družabnico.
V obsedenosti, da bi se z njim združila, pa umetnica, ki je sicer zelo svobodomiselna ženska, vedno bolj izgublja sebe. V osrednjo zgodbo sta vpleteni še dve ženski, galeristka Abel in njena hčerka Lily. Protagonistka ju spozna med pohajkovanjem po Bordeauxu, kjer postavlja svojo novo razstavo. Ob ženski sta prav tako polni hrepenenj, možnost izpolnitve pa se obeta zgolj eni.
 
Knjiga meseca oktobra 2017 Natisni E-pošta


Karel Gržan: 95 tez, pribitih na vrata svetišča kapitalizma za osvoboditev od zajedavskega hrematizma

Zgornjesavinjčan Karel Gržan je avtor več kot tridesetih knjig, duhovnik in doktor znanosti s področja literarnih ved, med drugim je napisal uspešnice »Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih?«, »Vstanimo, v suženjstvo zakleti!: Stop smrtonosni igri polov«, »Vstanimo, v suženjstvo zakleti!: Izstop iz smrtonosne igre polov«. Tokrat izpostavljamo njegovo najnovejšo knjigo, ki je izšla ob 500. obletnici Lutrovega protestnega pisma o nevzdržnost razmer v Cerkvi, 31. oktobra 1517.
Nevzdržnost današnjih ekonomskih in življenjskih razmer pa je vzrok 95 tez patra Gržana, v katerih je poziv, da se odvrnemo od krivičnega in zločinskega hrematizma in obudimo nauk ekonomije, katere temeljno poslanstvo je skrb za dom – poskrbeti za slehernika. Tanka knjižnica kar vabi k razmišljanju o svetu, v katerem danes živimo.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 Naprej > Konec >>

Rezultati 19 - 27 od 37