Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Poplavljene knjige   19. bralna značka za odrasle   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook   Pikina bralna značka
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Knjižna uganka meseca


Knjižna uganka meseca januarja 2017 Natisni E-pošta

Pravljice so del vsakega lepega otroštva in vsi otroci poznate pravljične junake, kot so Rdeča kapica, Sneguljčica, Obuti maček in še številni drugi, ki vas s svojimi prigodami zabavajo. Brez njih bi bil otroški svet precej bolj dolgočasen, kajne?


V tokratni knjižni uganki meseca smo se tudi mi malce poigrali. Naslove treh vsem poznanih pravljic smo med sabo pomešali, vi pa jih poskušajte zopet sestaviti skupaj tako kot je prav.

JANKO IN SEDEM KOZLIČKOV, VOLK NA ZRNU GRAHA, PRINCESA IN METKA

Odgovor lahko poiščeš s pomočjo knjižničarjev ali na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si/.Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si , Nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca decembra 2016 Natisni E-pošta

Mesec december je posejan s številnimi prazniki, ki jih zaznamujejo tudi običaji in navade, ki so značilne samo za Slovenijo. O slovenskih praznikih govorijo tudi številna knjižna dela: na primer delo Trije dobri možje, ki jo je spisal Damjan Ovsec.

Poskusi poiskati še enega slovenskega AVTORJA, ki piše o pristnih slovenskih praznikih. Pomagaj si s ključnimi besedami (prazniki, šege, navade, običaji).

Odgovor lahko poiščeš s pomočjo knjižničarjev ali na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si/.


Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca septembra 2016 Natisni E-pošta

Letošnjega septembra praznujemo 100. obletnico rojstva Roalda Dahla, enega največjih pisateljev otroške literature vseh časov. Svojo priljubljenost med otroci si je pridobil že leta 1964 s knjigo Čarli in tovarna čokolade, nato pa se njegovo čarobno pisalo skorajda ni več ustavilo.

Njegova dela so bila prevedena v 58 jezikov, tudi v slovenščini je na voljo veliko njegovih knjig za otroke. Otroci jih radi prebirate, saj kdo pa ne bi želel izvedeti kaj gromozanski krokodil dela v vesolju ali za koga je Jurij zvaril prav posebno zdravilo …


Zato prva knjižna uganka v letošnji jeseni ne bo prav nič težka. Kot odgovor na tokratno uganko napiši naslov katerekoli mladinske knjige Roalda Dahla.
V pomoč lahko uporabiš internetni sistem
COBISS/OPAC ali pa s pomočjo knjižničarjev pobrskaš po poličkah.Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca maja in junija 2016 Natisni E-pošta

Varovanje okolja, naših rastlin in voda postaja iz leta v leto pomembnejše. Planet Zemlja nas potrebuje, saj so težave zaradi podnebnih sprememb vedno večje. Da bi opozorili na to problematiko, so Združeni narodi že pred leti 5. junij proglasili za MEDNARODNI DAN OKOLJA.
                                                                                             
Tudi ti so pomemben za ohranjanje zdravega okolja v katerem živiš. Napotke o tem, kako ravnati, da ti bo Zemlja hvaležna, pa najdeš v številnih knjigah o ekologiji.

Kot odgovor na tokratno uganko napiši naslov katerekoli knjige, ki govori o ekologiji, ravnanju z odpadki, skrbi za čisto vodo…
V pomoč lahko uporabiš internetni sistem COBISS/OPAC ali pa s pomočjo knjižničarjev pobrskaš po poličkah.

Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca marca 2016 Natisni E-pošta

Moj očka me rad ima,
naredil me je kar sam in to iz lesa!
Le eno napako imam, priznam,
Čeprav me je kar malo sram.
Laž mi pogosto na jezičku leži,
pa mi moj nos tega ne odpusti.


Mogoče ti veš, v kateri knjigi naš junak tiči?Namig: pomoč poiščite preko internetnega sistema COBISS/OPAC ali za pomoč prosite knjižničarje!

Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 59