O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Knjižna uganka meseca


Knjižna uganka meseca aprila 2015 Natisni E-pošta
Aprila praznujemo svetovni dan knjige, simbolični datum za svetovno literaturo, saj so na ta dan leta 1616 umrli Cervantes, Shakespeare in Inca Garcilosa de la Vega. Leta 1996 so ta dan na pobudo UNESCA razglasili za svetovni dan knjige. Mednarodni dan knjige izvira iz španske province Katalonije. Na ta dan so pred desetletji tamkajšnji knjižničarji svojim obiskovalcem začeli podarjati rože. Navada se je hitro razširila po celem svetu, ljudje si 23. aprila podarjajo knjigo in cvet.

Poišči v knjižnici ali preko internetnega sistema COBISS/OPAC naslov enega izmed del kateregakoli zgoraj omenjenega avtorja in ga vpiši kot odgovor na tokratno uganko.Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca marca 2015 Natisni E-pošta


Ali veš, da imamo v naši knjižnici na oddelku za otroke veliko izjemno zabavnih knjig, za katere so včasih menili, da pravzaprav sploh niso prave knjige. To so stripi. V njih se zgodbe pripovedujejo s pomočjo medsebojno povezanih sličic in besedila zapisnega v oblačku. In čeprav so zelo zabavne, to še ne pomeni, da niso poučne. Ravno nasprotno, stripi začetnikom v branju pogosto pomagajo do izboljšanja branja in s tem pomagajo k zviševanju bralne kulture otrok.

Gotovo tudi ti poznaš kakšen zabaven strip, kar nekaj jih je bilo uprizorjenih tudi v obliki risanih ali navadnih filmov. Zato poišči svojega stripovskega junaka ali ime stripa ter ga napiši kot rešitev marčevske knjižne uganke.

Namig: Tudi Slovenci imamo svojega pisca stripov, ime mu je Miki …

V pomoč lahko uporabiš internetni sistem COBISS/OPAC,Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca februarja 2015 Natisni E-pošta


8. februarja, na dan smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna, praznujemo Slovenski kulturni praznik. V tem času se spominjamo vseh velikih slovenskih kulturnih ustvarjalcev; pesnikov, pisateljev in drugih, ki so kakorkoli pripomogli k razvoju slovenske kulture.

V tokratni uganki nas zanima, kateri slovenski pisatelj ali pesnik je tvoj najljubši avtor.
V pomoč lahko uporabiš internetni sistem COBISS/OPAC, kot odgovor na tokratno uganko meseca pa zapiši njegovo ime in priimek.

 
Knjižna uganka meseca januarja 2015 Natisni E-pošta


Stopili smo v novo leto, ki naj bo polno sreče za vse. Da pa ne bi koga skrbelo, kje najti dovolj sreče za celo leto, naj vam zaupamo, da jo med drugim prinašajo mali, rožnati … pujski! In kje najti pujska?! Lahko v kakšnem hlevu, ali pa na primer v kakšni knjigi …

Knjig o pujskih imamo v naši knjižnici več kot dovolj, srečo lahko sipajo celo leto!

Poišči preko internetnega sistema COBISS/OPAC naslove dveh knjig o pujskih, pujsih ali prašičkih in jih napiši kot odgovor na tokratno uganko meseca.

 
Knjižna uganka meseca maja 2013 Natisni E-pošta
Dragi otroci, vabimo vas, da sodelujete v nagradni KNJIŽNI UGANKI MESECA.

Mesečna uganka se bo reševala do konca tekočega meseca, sledilo bo žrebanje nagrajenca.
Njegovo ime bo objavljeno v vseh enotah Osrednje knjižnice Mozirje, v najbližji knjižnici bo lahko nagrajenec tudi dvignil svojo nagrado.

Sodelovanja v KNJIŽNI UGANKI MESECA se lahko udeležite tudi preko elektronskega naslova Osrednje knjižnice Mozirje E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

Knjižna uganka meseca maja 2013

Zadnji teden v maju praznujemo teden gozdov, ki bo potekal pod skupnim sloganom Gozdovi za vse. Tudi v Zgornji Savinjski dolini bodo gozdarji obeležili ta praznik, praznovanje pri nas so poimenovali Gozd za vse in vsi za gozd. Gozd je poln zivali, lisic, zajčkov, volkov, medvedov…, ki pogosto nastopajo v vlogi knjižnih junakov.

Poišči naslov katerekoli zgodbice, ki pripoveduje o gozdnih živalih, in ga vpisi kot rešitev majske knjižne uganke.


Za namig obiščite spletno stran Knjižnice Mozirje in uporabite povezavo do COBISS/OPAC kataloga.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 Naprej > Konec >>

Rezultati 28 - 36 od 48