Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
V petek bo knjižnica odprta do 16. ure   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Knjižna uganka meseca


Knjižna uganka meseca oktobra 2015 Natisni E-pošta

23. septembra se začne koledarska jesen, ki traja do začetka zime, 21. decembra. Jesen prinese tudi strašljivo otroško praznovanje, kjer se še najbolj zabavajo duhovi, čarovnice, vampirji in ostali ljubitelji noči. Govorimo seveda o noči čarovnic, ko oživijo celo jesenske buče.Poišči na knjižnih poličkah ali preko COBISS-a kakšno strašljivo knjigo, ki ti bo krajšala jesenske noči in njen naslov vpiši kot rešitev oktobrske uganke. Namig:naslov išči v COBBIS-u po ključnih besedah kot so kurja polt, strašljivo …

Odgovore oddajte do konca meseca oktobra.
Namig: pomoč poiščite preko internetnega sistema COBISS/OPAC ali za pomoč prosite knjižničarje!

Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca septembra 2015 Natisni E-pošta


UNESCO in Združeni narodi so proglasili 8. september za mednarodni dan pismenosti. Ali veš, da je na svetu skoraj milijarda odraslih, ki ne znajo pisati in brati in, da kar 70 milijonov (to je spet zelo veliko) otrok sploh nima možnosti, da bi obiskovali osnovno šolo in se tako naučili pisati in brati?

Zato se tudi knjižničarji trudimo za odpravo nepismenosti, slovenska knjižničarka Tilka Jamnik pa je celo napisala več knjig o branju in knjižnici. Poišči v svoji krajevni knjižnici ali pa preko internetnega sistema COBISS/OPAC njeno knjigo za otroke, ki govori o bralni znački, njen glavni junak pa je Ostržek.Naslov poišči v knjižnici ali preko internetnega sistema COBISS/OPAC in ga vpiši kot odgovor na tokratno uganko.Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka maj/junij 2015 Natisni E-pošta

Zadnji teden v maju praznujemo teden gozdov, ki bo letošnje leto potekal pod skupnim sloganom »Negujmo slovenske gozdove«.
Tudi v Zgornji Savinjski dolini bodo gozdarji obeležili ta praznik in prebivalce naše doline opozarjali, da gozd potrebuje nego. Le tako bomo lahko še naprej občudovali lepe in zdrave gozdove po naši dolini.


Gozd je poln živali, lisic, zajčkov, volkov, medvedov …, ki pogosto nastopajo v vlogi knjižnih junakov. Poišči naslov katerekoli zgodbice, ki pripoveduje o gozdnih živalih, in ga vpiši kot rešitev zadnje knjižne uganke pred poletjem.

Naslov poišči v knjižnici ali preko internetnega sistema COBISS/OPAC in ga vpiši kot odgovor na tokratno uganko.Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca aprila 2015 Natisni E-pošta
Aprila praznujemo svetovni dan knjige, simbolični datum za svetovno literaturo, saj so na ta dan leta 1616 umrli Cervantes, Shakespeare in Inca Garcilosa de la Vega. Leta 1996 so ta dan na pobudo UNESCA razglasili za svetovni dan knjige. Mednarodni dan knjige izvira iz španske province Katalonije. Na ta dan so pred desetletji tamkajšnji knjižničarji svojim obiskovalcem začeli podarjati rože. Navada se je hitro razširila po celem svetu, ljudje si 23. aprila podarjajo knjigo in cvet.

Poišči v knjižnici ali preko internetnega sistema COBISS/OPAC naslov enega izmed del kateregakoli zgoraj omenjenega avtorja in ga vpiši kot odgovor na tokratno uganko.Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
Knjižna uganka meseca marca 2015 Natisni E-pošta


Ali veš, da imamo v naši knjižnici na oddelku za otroke veliko izjemno zabavnih knjig, za katere so včasih menili, da pravzaprav sploh niso prave knjige. To so stripi. V njih se zgodbe pripovedujejo s pomočjo medsebojno povezanih sličic in besedila zapisnega v oblačku. In čeprav so zelo zabavne, to še ne pomeni, da niso poučne. Ravno nasprotno, stripi začetnikom v branju pogosto pomagajo do izboljšanja branja in s tem pomagajo k zviševanju bralne kulture otrok.

Gotovo tudi ti poznaš kakšen zabaven strip, kar nekaj jih je bilo uprizorjenih tudi v obliki risanih ali navadnih filmov. Zato poišči svojega stripovskega junaka ali ime stripa ter ga napiši kot rešitev marčevske knjižne uganke.

Namig: Tudi Slovenci imamo svojega pisca stripov, ime mu je Miki …

V pomoč lahko uporabiš internetni sistem COBISS/OPAC,Ime izžrebanca uganke bomo objavili na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si, nagrado bo lahko prevzel v krajevni knjižnici po dogovoru.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>

Rezultati 37 - 45 od 60