Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
V petek bo knjižnica odprta do 16. ure   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Knjižna uganka meseca


Knjižna uganka meseca novembra 2019 Natisni E-pošta

20. november je dan slovenskih splošnih knjižnic in s tem tudi dan četrtine Slovencev. Toliko jih namreč redno obiskuje splošne knjižnice. Ta mesec torej praznuje tudi Osrednja knjižnica Mozirje in seveda njeni zaposleni, knjižničarji.

Zagotovo nas poznaš in si nas že opazoval(a) pri našem delu. Poveži poklic knjižničarja z spodaj navedenimi deli (obkroži), za katere veš, da jih knjižničarji opravljamo.BERE PRAVLJICE      PRODAJA ZVEZKE       IZPOSOJA KNJIGE  
 
        PIŠE KNJIGE     SKRBI ZA UREJENOST KNJIŽNIH POLIC 

ILUSTRIRA KNJIGEOdgovor lahko poiščeš s pomočjo knjižničarjev ali na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si/
Izžrebanca bomo obvestili o nagradi in načinu prejema le-te.
 
Knjižna uganka meseca oktobra 2019 Natisni E-pošta

23. septembra se začne koledarska jesen, ki traja do začetka zime, 21. decembra. Jesen prinese tudi strašljivo otroško praznovanje, kjer se še najbolj zabavajo duhovi, čarovnice, vampirji in ostali ljubitelji noči. Govorimo seveda o noči čarovnic, ko oživijo celo jesenske buče. 

Poišči na knjižnih poličkah ali preko COBISS-a kakšno strašljivo knjigo, ki ti bo krajšala jesenske noči in njen naslov vpiši kot rešitev oktobrske uganke. Namig: naslov išči v COBBIS-u po ključnih besedah kot so kurja polt, strašljivo …Odgovor lahko poiščeš s pomočjo knjižničarjev ali na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si/
Izžrebanca bomo obvestili o nagradi in načinu prejema le-te.
 
Knjižna uganka meseca septembra 2019 Natisni E-pošta

26. september je evropski dan jezikov in Slovenci smo eden izmed narodov, ki se učenju tujih jezikov še posebej radi posvečamo. Kar tretjina prebivalcev Slovenije govori tri ali več tujih jezikov, vsaj enega pa kar 92% vseh prebivalcev naše dežele starih nad 25 let. Po znanju tujih jezikov se torej Slovenci uvrščamo v sam evropski vrh.

Tudi s pomočjo knjižnice si lahko pomagaš do boljšega znanja kakšnega tujega jezike. Lahko bereš knjige, primerne tvojemu znanju, med drugim v angleške, nemškem, francoskem, španskem, italijanskem jeziku.

V septembrski uganki meseca zato poišči en naslov knjige v kateremkoli tujem jeziku, ki jo najdeš v naši knjižnici, in jo napiši kot odgovor na uganko.


Odgovor lahko poiščeš s pomočjo knjižničarjev ali na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si/
Izžrebanca bomo obvestili o nagradi in načinu prejema le-te.
 
Knjižna uganka meseca junija 2019 Natisni E-pošta

Težave povezane s podnebnimi spremembami in splošnemu zaskrbljujočemu stanju našega okolja, postajajo del našega vsakdanjika. Združeni narodi so 5. junij proglasili za MEDNARODNI DAN OKOLJA. Letošnji dogodek se posebej osredotoča na boj proti onesnaženemu zraku, kar v Sloveniji še ni tako izraženo. Žal pa slovenski strokovnjaki ugotavljajo, da je v Sloveniji več kot polovica rastlinskih in živalskih vrst ogroženih. Najslabše gre ŽUŽELKAM. Vedno manj je metuljev, kačjih pastirjev, hroščev.

Tudi v knjižnici lahko najdeš knjige v katerih se poučiš o žuželkah in kako varovati njihovo naravno okolje. Kot odgovor na uganko napiši naslov katerekoli knjige, ki govorijo o ekologiji ali žuželkah.


Odgovor lahko poiščeš s pomočjo knjižničarjev ali na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si/
Izžrebanca bomo obvestili o nagradi in načinu prejema le-te.
 
Knjižna uganka meseca maja 2019 Natisni E-pošta
 
Pred 42 leti je Mednarodni muzejski svet ICOM 18. maj razglasil za mednarodni dan muzejev. Danes ta dan praznujejo že v več kot 35.000 muzejskih ustanovah v vsaj 140 državah sveta, tudi v Sloveniji. Kljub temu, da danes mladi veliko časa preživite v virtualnem svetu pametnih telefonov, pa muzeji in muzejske zbirke s svojimi zanimivimi predmeti iz različnih zgodovinskih obdobij nagovarjajo tudi vas.
Tudi pod okriljem naše knjižnice deluje v Mozirju muzejska zbirka Mozirje in Mozirjani, ki preko starih fotografij, listin in predmetov prikazuje zgodovino Mozirja in življenja nekdanjih krajanov.

Seveda bi bila velika večina zgodovine človeštva izgubljena, če ne bi bila zapisana v knjigah. Tudi v naši dolini je deloval zbiralec zgodovinskega gradiva, ki je svoje izsledke objavljal v knjigah. Tako je med drugim napisal knjige Mozirje, Rože in čarovnije, Zgornjesavinjčani od rojstva do smrti …

V tokratni uganki kot odgovor navedi ime in priimek tega publicista in zgodovinopisca, ki ga pozna vsa Zgornja Savinjska dolina.

Odgovor lahko poiščeš s pomočjo knjižničarjev ali na naši spletni strani http://www.knjiznica-mozirje.si/
Izžrebanca bomo obvestili o nagradi in načinu prejema le-te.
 
<< Začni < Nazaj 1 2 3 4 5 6 7 Naprej > Konec >>

Rezultati 10 - 18 od 60