Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 8-15, tor. 8-18, sre. 8-15, čet. 13-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Slovenska knjiga meseca februarja 2019   Na današnji dan leta 1581   Knjiga meseca februarja 2019   Mladinska knjiga meseca februarja 2019   Odprtje spominske razstave Alojza Zavolovška   Slovenska knjiga meseca januarja 2019   Novosti s knjižnih polic v Knjižnici Mozirje   Družinska knjiga meseca januarja 2019   Najbolj brane knjige v letu 2018
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
Poezija meseca
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Nominirana dela za kresnika 2018 Natisni E-pošta

V končnem izboru petih romanov, ki se potegujejo za kresnika, Delovo nagrado za roman leta so romani In ljubezen tudi Draga Jančarja, Vse moje Amerike Štefana Kardoša, Gramoz Florjana Lipuša, Starec in jaz Sarivala Sosiča in Sveti boj Vlada Žabota.

Roman In ljubezen tudi Draga Jančarja se dogaja med drugo svetovno vojno, kjer se v okupiranem Mariboru prepletejo življenja treh mladih ljudi. Zaljubljenih intelektualcev Sonje in Valentina ter Sonjinega starega znanca, sedaj zagrizenega SS-ovca Ludwiga Mischkolniga.

Vse moje Amerike Štefana Kardoša je rodbinski roman v katerem spremljamo zgodbo Šandorja Amerikanca iz Križevcev na Goričkem ter njegovega vnuka, samega pisatelja. Avtor pripoveduje o ameriški izkušnji svojega sorodnika, torej dedovi Ameriki, in o svojem lastnem življenju, polnem drugačnih »Amerik«.

Gramoz Florjana Lipuša je kritična pripoved usodi taboriščnic, opisov trpljenja v koncentracijskem taborišču, spominskega obiska poznejših generacij v nekdanjem taborišču in njihovega soočenja s tragično usodo prednikov ter premislekov o jeziku.

Starec in jaz Sarivala Sosiča je knjiga o odnosu fanta, ki izstopa iz povprečja, in starca, profesorja glasbe, komponista, čudaka, ljubitelja umetnosti in lepote. To je zgodba o življenju fanta, ki ga je starec pripravil na spopad z vsakdanjimi izzivi.

Sveti boj Vlada Žabota je zadnji del trilogije, v katero sodita še roman Ljudstvo lunja in epska pesnitev Sveta poroka. Bralca potegne v mitski svet zgodovine človeka, v njegova verovanja in boje, skozi katere razkriva človekovo naravo.

 
< Nazaj   Naprej >