Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Nominirana dela za kresnika 2018 Natisni E-pošta

V končnem izboru petih romanov, ki se potegujejo za kresnika, Delovo nagrado za roman leta so romani In ljubezen tudi Draga Jančarja, Vse moje Amerike Štefana Kardoša, Gramoz Florjana Lipuša, Starec in jaz Sarivala Sosiča in Sveti boj Vlada Žabota.

Roman In ljubezen tudi Draga Jančarja se dogaja med drugo svetovno vojno, kjer se v okupiranem Mariboru prepletejo življenja treh mladih ljudi. Zaljubljenih intelektualcev Sonje in Valentina ter Sonjinega starega znanca, sedaj zagrizenega SS-ovca Ludwiga Mischkolniga.

Vse moje Amerike Štefana Kardoša je rodbinski roman v katerem spremljamo zgodbo Šandorja Amerikanca iz Križevcev na Goričkem ter njegovega vnuka, samega pisatelja. Avtor pripoveduje o ameriški izkušnji svojega sorodnika, torej dedovi Ameriki, in o svojem lastnem življenju, polnem drugačnih »Amerik«.

Gramoz Florjana Lipuša je kritična pripoved usodi taboriščnic, opisov trpljenja v koncentracijskem taborišču, spominskega obiska poznejših generacij v nekdanjem taborišču in njihovega soočenja s tragično usodo prednikov ter premislekov o jeziku.

Starec in jaz Sarivala Sosiča je knjiga o odnosu fanta, ki izstopa iz povprečja, in starca, profesorja glasbe, komponista, čudaka, ljubitelja umetnosti in lepote. To je zgodba o življenju fanta, ki ga je starec pripravil na spopad z vsakdanjimi izzivi.

Sveti boj Vlada Žabota je zadnji del trilogije, v katero sodita še roman Ljudstvo lunja in epska pesnitev Sveta poroka. Bralca potegne v mitski svet zgodovine človeka, v njegova verovanja in boje, skozi katere razkriva človekovo naravo.

 
< Nazaj   Naprej >