Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
V petek bo knjižnica odprta do 16. ure   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Belo se pere na devetdeset Natisni E-pošta

Bronja Žakelj: Belo se pere na devetdeset

Bralcem, ki obiskujejo našo knjižnico, v branje rad priporočim knjigo slovenske pisateljice Bronje Žakelj Belo se pere na devetdeset. Ne zgolj zato, ker je to ganljiv roman o pogumu, še bolj so me prevzeli njeni zapisi o drobnih, neškodljivih stvareh, ki so nam v tistem obdobju olepšale življenje in se jih danes spominjamo z nostalgijo.
Belo se pere na devetdeset je pretresljiv, humoren in navdihujoč roman, postavljen v obdobje sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja. Pisateljica Bronja Žakelj na slikovit in hudomušen način opisuje življenje v tistem času. Kot najstnica se je soočila z nenadomestljivo izgubo mame, pa vendar je znala svojo bridko izkušnjo skozi čas osmisliti tudi z lepše strani življenja. Odlični so njeni zapisi o drobnih neškodljivih stvareh, ki so nam olepšale življenje in katerih se danes spominjamo z nostalgijo. Še posebej mi je ostal v spominu opis odpravljanja družine na izlete z legendarno stoenko, ki je imela volanski obroč s prevleko iz umetnega krzna, na menjalni ročici je bila plastična sladoledna žogica, na zadnji polici vetrobranskega stekla pa igračka kimajoči pes. Odlično spisan roman o moči, upanju in vsem tistem, česar nočemo videti, dokler nismo postavljeni pred dejstvo.

Matija Blagojevič

Preverite razpoložljivost knjig
 
< Nazaj