Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Sarin ključ Natisni E-pošta

Tatiana De Rosnay: SARIN KLJUČ

Velikokrat se sprašujem, kaj nas vleče k prebiranju knjig z določeno tematiko? So naši predniki doživljati takšne zgodbe, smo mi v prejšnjih življenih bili del takšnih zgodb, ali pa je vse skupaj zgolj naključje?
Mene osebno vedno znova pritegnejo zgodbe, ki opisujejo življenje v taboriščih med drugo svetovno vojno. Krutost takratnega režima se dotakne slehernega človeka. Kadar pa so v te zgodbe vpleteni tudi otroci, oropani otroštva in nepopravljivo prizadeti, se ti ob branju para srce.

Knjiga Sarin ključ me je najprej pritegnila zaradi naslova, ker je tudi moji hčerki ime Sara. Po prebrani kratki vsebini pa sem vedela, da to knjigo preprosto moram prebrati.
V knjigi se prepletata dve zgodbi. Prva je zgodba Julie Jarmond, ameriške novinarke, ki se preseli v Pariz in raziskuje življenje židovske družine Starzynski. Njeni člani so nekoč živeli v stanovanju, kamor se namerava s svojo družino preseliti Julija.
Druga zgodba pripoveduje o Sari, judovski deklici, katere varno življenje se pretrga, ko v njihovo stanovanje vdre francoska policija in jih odpelje v taborišče Auschwitz. V stanovanju ostane edino Sarin bratec, ki ga je Sara zaklenila v omaro in mu obljubila, da se kmalu vrne ponj. Sari iz taborišča uspe pobegniti, saj jo vodi obljuba, ki jo je dala bratcu. Vendar pot ni lahka, njen zaključek pa pretresljiv. Breme, ki ga nosi Sara, ji na duši pusti temne sledi. Tako kot sledi pustijo tudi naše življenjske odločitve, čeprav mišljene dobronamerno, se lahko kasneje izkaže, da temu ni tako.

Renata Jakop


Preverite razpoložljivost knjig
 
< Nazaj   Naprej >