Osrednja knjižnica Mozirje
Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
20. bralna značka za odrasle 2024/2025   Poletni delovni čas v knjižnici Mozirje   Platforma COBISS Ela – prva javna platforma za izposojo e-knjig   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
COBISS Ela
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 


Obrazi slovenskih pokrajin

Cobiss

knjižnica Celje

Dobre knjige

Kamra


Facebook

Knjižnica Luče Natisni E-pošta

Knjižnica Luče, Luče 19, 3334 Luče, tel.: 03 / 839-35-52
Za uporabnike posluje:
torek: 15-18,
četrtek: 12-15.

Ure pravljic: vsak četrti torek v mesecu ob 17. uri.Razvoj Knjižnice Luče
V Lučah je bila knjižnica ustanovljena 14. novembra 1984. Knjižnica s 15m2 površine je najprej gostovala v drugem nadstropju lučke osnovne šole, s poznejšo selitvijo v pritličje pa smo pridobili večji prostor, lasten vhod in nova knjižna stojala. Ko se je v šoli pokazala potreba po novi računalniški učilnici, je knjižnica začasno prenehala z delom, saj ni bilo na voljo drugega primernega prostora.

Ponovno smo knjižničarsko dejavnost pričeli pomladi leta 1999, ko nam je uspelo pridobiti nov prostor v souporabi s Turističnim centrom. Prostor ni bil primeren, zato je bila knjižnična zbirka maloštevilna, štela je od 1000 do 1500 enot. Ker so splošne knjižnice prevzemale nove naloge informacijskega centra v kraju, je občina za knjižnico leta 2003 uredila drug prostor v pritličju večnamenske zgradbe v središču kraja. Meril je 50m2. Z delom v izposoji so začeli strokovni delavci, zaposleni v osrednji knjižnici, prav tako pa so ob odprtju stekle priprave na računalniško vodeno izposojo.Prostor je skozi leta postal neprimeren za knjižnično dejavnost zaradi vlage in utesnjenosti.Leta 2019 se je pokazala možnost ureditve novih knjižničnih prostorov v pritličju Poberinove hiše (Luče 19). Občini Luče je uspelo idejo realizirati in 5. avgusta 2021 je Knjižnica Luče zaživela v novih prostorih, namenjenih knjižnični dejavnosti.

Sodobna knjižnica obsega tri prostore: predprostor z garderobo, osrednji del, kjer je poleg izposojevalnega pulta in računalniškega mesta za uporabnike razporejeno strokovno in leposlovno gradivo za odrasle ter mladinski oddelek z leposlovjem in mladinsko strokovno literaturo za osnovnošolce. Poleg miz, služijo listanju knjig, uram pravljic in razstavljanju knjižnih novosti, je na mladinskem oddelku prostor tudi za sedežno garnituro, ki knjižnico res približa pravi dnevni sobi kraja. Knjižnica Luče je sedaj na okoli 60m2 površine lepo urejena in sodobno opremljena.V letu 2023 šteje knjižnična zbirka 5.084 enot gradiva, knjižnico pa aktivno obiskuje 155 članov.

Za kakovostnejši dostop do gradiv med vsemi krajevnimi knjižnicami izvajamo medoddelčno izposojo, tako da uporabniki čim hitreje prejmejo želeno gradivo.
 
< Nazaj   Naprej >