Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Poplavljene knjige   19. bralna značka za odrasle   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook   Pikina bralna značka
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Knjižnica Luče Natisni E-pošta

Knjižnica Luče, Luče 19, 3334 Luče, tel.: 03 / 839-35-52
Za uporabnike posluje:
torek: 15-18,
četrtek: 12-15.

V Lučah je bila knjižnica ustanovljena 14. novembra 1984. Knjižnica s 15m2 površine je najprej gostovala v drugem nadstropju njihove osnovne šole, s poznejšo selitvijo v pritličje pa smo pridobili večji prostor, lasten vhod in nova knjižna stojala. Ko se je v šoli pokazala potreba po novi računalniški učilnici, je knjižnica začasno prenehala z delom, saj ni bilo na voljo drugega primernega prostora.

Ponovno smo knjižničarsko dejavnost pričeli pomladi leta 1999, ko nam je uspelo pridobiti nov prostor v souporabi s Turističnim centrom. Prostor ni bil primeren, zato je bila knjižnična zbirka maloštevilna, štela je od 1000 do 1500 enot.

Ker splošne knjižnice danes prevzemamo nove naloge informacijskega centra v kraju, to je dajanje in posredovanje informacij iz najrazličnejših medijev, nam je občina uredila nov prostor v večnamenski zgradbi v centru kraja. Pridobili smo prostor v izmeri 50m2 z oddelkom za odrasle, mladinskim oddelkom ter videoteko.


V decembru 2003 smo pripravili slavnostno otvoritev nove knjižnice, na kateri je bila prisotna tudi svetovalka za splošne knjižnice pri NUK-u Ljubljana, Silva Novljan. Z delom v izposoji so začeli strokovni delavci, zaposleni v osrednji knjižnici, prav tako pa so ob odprtju stekle priprave na računalniško vodeno izposojo.

V letu 2018 je knjižnična zbirka štela 4.649 enot. Število članov je bilo 159, Na novo se je vpisalo 9 bralcev. Knjižnico so obiskali 1.591- krat, izposodili pa so si 2.700 enot.

V septembru 2019 smo v knjižnici uredili novo računalniško delovno mesto za uporabnike. Nakup računalnika je preko poziva za nakup računalniške opreme v splošnih knjižnicah sofinaciralo Ministrstvo za kulturo. Računalnik je namenjen uporabnikom Knjižnice Luče in ima potrebno programsko opremo za dostop do svetovnega spleta, elektronske pošte, e-virov in e-gradiv. Povezan je s tiskalnikom, zato lahko uporabniki tudi tiskajo in digitalno posredujejo dokumente.

Za kvalitetnejši dostop do gradiv med vsemi krajevnimi knjižnicami izvajamo medoddelčno izposojo, tako da uporabniki čim hitreje prejmejo želeno gradivo.

 
< Nazaj   Naprej >