Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Zaključili smo letošnji bralni projekt Beremo slovenske avtorje Natisni E-pošta

V decembru je v Knjižnici Mozirje potekala prireditev ob zaključku bralnega projekta Beremo slovenske avtorje in v čast praznovanja Prešernovega rojstnega dne. Sodelujočim v bralnem projektu smo ob tej priložnosti podelili pravkar izdano knjigo dr. Marije Makarovič Oblačilna kultura v Zgornji Savinjski dolini, dan kulture pa je še dodatno obogatila dr. Mira Delavec, avtorica letos izdanega romana Šepet rdeče zofe.

Z bralnim projektom Beremo slovenske avtorje, v okviru katerega so bralci po svoji želji prebrali vsaj dve slovenski leposlovni deli, smo v Knjižnici Mozirje pričeli v lanskem letu. Takrat je pri projektu sodelovalo 17 bralcev, letos pa je skupaj prebiralo že 49 članov Osrednje knjižnice Mozirje. Kot je na večeru povedala direktorica knjižnice Petra Širko Poljanšek, smo knjižničarji veseli, da naša spodbuda in želja bralcev po branju kakovostnega slovenskega leposlovja dosegata svoj namen, krepita bralno kulturo in spodbujata narodno zavedanje ter spoštovanje lastne kulturne dediščine. Zato si bomo po zagotovilih direktorice še naprej prizadevali, da se branju in poznavanju slovenske literature pridruži še več bralcev.

Na prireditvi se je zbranim pridružila tudi doktorica literarnih znanosti, profesorica slovenščine in zgodovine Mira Delavec, ki že deset let proučuje življenje in delo prve slovenske pesnice, pisateljice, skladateljice in Prešernove sodobnice, Josipine Urbančič Turnograjske. Njeno vlogo v takratnem slovenskem prostoru je dr. Delavčeva predstavila skozi ganljivo pripoved, ki predstavlja eno izmed najlepših, najbolj skrivnostnih in najmanj poznanih resničnih ljubezenskih zgodb slovenskega prostora.

Velik čut za slovenstvo in ohranjanje domače besede dr. Delavčeve je zbrane iskreno navdušil, kar so pokazali tako z navdušenim aplavzom kot s številnimi čestitkami, ki jih je avtorica romana Šepet rdeče zofe prejela po končanem nastopu.















 
< Nazaj   Naprej >