Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Knjižna uganka meseca septembra 2020   Najbolj iskane knjige v poletju 2020   Mladinska knjiga meseca septembra 2020   Knjiga meseca avgusta 2020   Družinska knjiga meseca julija 2020   Knjižne novosti v Knjižnici Mozirje   16. bralna značka za odrasle   Slovenska knjiga meseca junija 2020   Nov odpiralni čas Knjižnice Ljubno   Nove slovenske publikacije na portalu PressReader
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Rastem s knjigo Natisni E-pošta

Osrednja knjižnica Mozirje tudi v šolskem letu 2012/13 sodeluje pri nacionalnem projektu »Rastem s knjigo 2012 – izvirno slovensko mladinsko leposlovno delo vsakemu sedmošolcu«. Projekt izvajamo vse splošne knjižnice v sodelovanju z osnovnimi in srednjimi šolami, osnovnimi šolami s prilagojenim programom, zavodi za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami in zamejskimi osnovnimi šolami ter ob podpori Javne agencije za knjigo, Ministrstva za kulturo, Ministrstva za šolstvo in šport, Združenja splošnih knjižnic in Društva slovenskih pisateljev.

Projekt je namenjen spodbujanju dostopnosti kakovostne in izvirne slovenske mladinske leposlovne literature in predstavitvi vrhunskih domačih ustvarjalcev mladinskega leposlovja.
Pri šolarjih spodbuja motivacijo za branje in obiskovanje splošnih knjižnic.

Sedmošolci vseh zgornjesavinjskih osnovnih šol v okviru tega projekta obiščejo Knjižnico Mozirje. Med obiskom se seznanijo z delovanjem splošne knjižnice in različnimi vrstami knjižničnega gradiva. Predstavljene so jim prireditve in projekti, ki jih knjižnica izvaja. Spoznajo delovanje vzajemnega kataloga COBISS/OPAC. Knjižničarji pa jim predstavimo tudi najnovejše mladinsko leposlovje. Ob zaključku obiska vsak sedmošolec prejme v dar knjigo, ki je bila izbrana v okviru projekta. V letošnjem šolskem letu je to knjiga Tadeja Goloba z naslovom Zlati zob z ilustracijami Cirila Horjaka.

V okviru obiska Knjižnice Mozirje so osnovnošolci vabljeni tudi k ogledu Muzejske zbirke Mozirje in Mozirjani in Galerije Mozirje. Koordinatorje projekta »Rastem s knjigo 2012/2013« na osnovnih šolah vabimo, da nam sporočijo, kdaj bi želeli s sedmošolci obiskati našo knjižnico.