Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 8-15, tor. 8-18, sre. 8-15, čet. 13-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Odprtje pregledne razstave Jureta Repenška   Predstavitev knjige Čas mojega življenja   Uganke za knjižne vseznalčke   Mladinska knjiga meseca aprila 2018   Knjižne novosti v marcu 2018   Družinska knjiga meseca marca 2018   Slovenska knjiga meseca marca 2018
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 

Elektronski viri Natisni E-pošta
V Osrednji knjižnici Mozirje ponujamo dostop do različnih elektronskih virov podatkov. Do teh virov je mogoč dostop na računalnikih v knjižnici in njenih enotah, do nekaterih pa je mogoč dostop tudi iz domačega naslanjača, za kar pa potrebujete člansko izkaznico in geslo (oddaljen dostop).

Stalno zagotavljamo dostop do naslednjih elektronskih baz podatkov (oddaljen dostop):
Savinjske novice - spletni arhiv zgornjesavinjskega časopisa od leta 1969.
Aleksander Videčnik - zbirka elektronski knjig Aleksandra Videčnika
EBSCO host Web - ponuja polna besedila strokovnih člankov v angleškem jeziku s področja humanistike, managementa, izobraževanja, medicine, ekonomije iz mednarodno priznanih serijskih publikacij (The Times, National Geographic, Financial World, Media, Men's Health…) - digitalna knjižnica s polnimi besedili člankov.
EBSCO eBook Public Library Subscription Collection - zbirka skoraj 27.000 skrbno izbranih e-knjig, ki so namenjene predvsem potrebam uporabnikov splošnih knjižnic.
Večer - spletni arhiv člankov od leta 1945 do danes.
E-bonitete - ponuja celovit vpogled v poslovanje slovenskih podjetij. Na enem samem mestu lahko pridobite splošne, računovodske in ostale finančne podatke o izbranem podjetju.
IUS info je spletni portal s pravnimi informacijami. Namenjen je iskanju in branju informacij s področja slovenske in evropske zakonodaje ter sodne prakse.
FIND info je spletni portal, ki nudi informacije iz finančnega in davčnega področja.
PressReader - prinaša tekoče izdaje več kot 3.000 nacionalnih, regionalnih in lokalnih časnikov in revij iz Evrope, Azije, Avstralije, Afrike, Latinske in Severne Amerike (preko 100 držav in več kot 60 jezikov). Med njimi so na voljo številni ugledni časniki kot: Dnevnik, Večer, Nedeljski dnevnik (Slovenije), The Guaridan, The Independent (Velika Britanija), Corriere della Sera, Il Sole 24 Ore (Italija), Le Figaro, Le Monde (Francija), Die Presse, Der Standard, Kleine Zeitung Karnten (Avstrija), The Washington Post, USA Today (ZDA), Večernji list (Hrvaška) in številni drugi.
Slovar slovenskega knjižnega jezika
Dostop do baz podatkov je mogoč preko zgornjih povezav, za kar potrebujete člansko izkaznico in geslo, ki ga dobite v knjižnici in ki ga lahko uporabljate tudi za podaljšanje in rezervacijo knjižničnega gradiva ter naročanje na e-obveščanje.

Elektronski viri dostopni iz računalnikov v knjižnici in njenih enotah

Delo – spletni arhiv člankov.
Finance.si – spletna izdaja časnika Finance.
Moje finance – spletna izdaja revije Moje finance.
Podjetnik.si – spletni arhiv člankov revije Podjetnik.
 
< Nazaj