Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Predstavitev knjige Tonča Žunterja   Knjižnica Mozirje bo v soboto zaprta   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Na dopust z e-knjigo Natisni E-pošta

V Osrednji knjižnici Mozirje smo lani našim članom omogočili dostop do slovenske spletne e-knjižnice Biblos. Portal je namenjen izposoji elektronskih knjig in branju le-teh na mobilnih napravah (računalnikih, pametnih telefonih, tablicah in bralnikih). Izposoja je mogoča z uporabniškim imenom in geslom, ki se uporablja za storitev Moja knjižnica in ga člani dobijo v knjižnici, ter Adobe ID-jem in napravo oz. aplikacijo za branje e-knjig. Več informacij o delovanju spletne knjižnice najdete na tem naslovu.

Letos smo obnovili naročnino na e-knjižnico in s tem omogočili dostop do 190 e-knjig Te so del osnovnega paketa na portalu, ki vsebuje klasična dela slovenskih avtorjev.

Ljubitelji slovenske klasike bodo lahko brali e-knjige slovenskih pisateljev, srednješolcem pa bodo na voljo knjige, ki jih berejo za domače branje, težko pa si jih je izposoditi v fizični obliki. Kupili smo tudi licence za najbolj brane e-knjige. Sedaj so našim članom na voljo naslednje e-knjige: Milek, Vesna: Cavazza, Nesbo, Jo: Fantom, Nesbo, Jo: Policija, Vojnović, Goran: Figa.

To pomeni, da člani knjižnice lahko vzamejo s seboj na dopust e-knjige, s tem pa si zagotovijo tiste knjige, ki so v počitniških mesecih zasedene. Seznam e-knjig bomo še dopolnjevali, lahko pa nam posredujete tudi svoje predloge za nakup na elektronski naslov E-poštni naslov je zavarovan pred nezaželeno pošto, za ogled potrebujete Javascript .

Ljubiteljem tujejezičnih knjig je že dlje časa ponujamo dostop do baze EBSCO eBook Public Library Subscription Collection, ki je zbirka skoraj 31.000 skrbno izbranih e-knjig predvsem v angleškem jeziku.
 
< Nazaj   Naprej >