Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
GSM: 040 603 560, E-MAIL: info@knjiznica-mozirje.si

Delovni čas: pon. 7-15, tor. 8-18, sre. 7-15, čet. 11-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Predstavitev knjige Tonča Žunterja   Knjižnica Mozirje bo v soboto zaprta   Paketniki: naročite in prevzemite gradivo 24/7   Digitaliziran arhiv glasila Kroj   Nova sezona Filmsko-bralne značke   Dostop do Pressreaderja   Izposoja avdio knjig prek mobilne aplikacije Audibook
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Izjava o dostopnosti
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica
Paketniki

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Ko me vprašajo po dobri knjigi …
Bralna značka
Filmsko-bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:






ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 















Zgodbe iz knjižnice Natisni E-pošta
Slovenske splošne knjižnice vabijo k sodelovanju na literarnem razpisu

Slovenske splošne knjižnice so razpisale literarni natečaj z naslovom Zgodbe iz knjižnice, ki je potekal že vse poletje, zaključil pa se bo 15. oktobra 2008. Do sedaj je na razpis prispelo že blizu 50 zgodb. Razpisni pogoji so objavljeni na spletnih straneh vseh šestdesetih splošnih knjižnic. Zgodbe bo ocenjevala strokovna žirija, nagrajenci pa bodo razglašeni na slovesnosti, 20. novembra, ob Dnevu slovenskih splošnih knjižnic, letos v domžalski splošni knjižnici. Nagrade in priznanja bodo prejeli iz rok predsednikove soproge Barbare Miklič Turk. Ni naključje, saj sta se tudi onadva spoznala prav v knjižnici in bi lahko rekli, da je tudi to zanimiva »Zgodba iz knjižnice«.

Splošne knjižnice se na ta način promovirajo tudi kot tretji prostor. Tretji prostor je izraz, ki ga je oblikoval sociolog Ray Oldenburg (The Great Good Place, 1990). Pomeni neformalne, nevtralne prostore, kjer se ljudje srečujejo in razvijajo socialne interakcije, prijateljske vezi, prostor za debate, domačnost, povezanost z lokalno skupnostjo, spodbujajo druženje namesto izoliranosti in delajo življenje bolj barvito. Posebno v urbanih okoljih so ljudje izgubili stik s skupnostjo. Človek pa ravno to potrebuje za socialno zadovoljstvo in duševno zdravje. Tretji prostor so lahko bifeji, ulice, pubi, pošte, nakupovalni centri, športne dvorane ali - knjižnica. Zato je prostor pomemben, pomembno je, kakšen je, kako se v njem počutijo uporabniki.

Vabljeni k sodelovanju na literarnem razpisu, časa je torej še do 15. oktobra.

Več...
 
< Nazaj   Naprej >