Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 8-15, tor. 8-18, sre. 8-15, čet. 13-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Uganke za knjižne vseznalčke   Knjižne novosti v Knjižnici Mozirje   Pravljične urice v krajevnih knjižnicah   Knjiga meseca septembra 2019   Mladinska knjiga meseca septembra 2019   Odprtje likovne razstave Umetniki za Karitas   Slovenska knjiga meseca septembra 2019   Uganke za knjižne vseznalčke   Stvarna literatura meseca avgusta 2019   Najbolj iskane knjige to poletje
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Pikina bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Poezija meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Osrednja knjižnica Mozirje Natisni E-pošta
COBISS+
Lokalni katalog Pregled in podaljšanje gradiva Referenčni servis Vprašaj knjižničarja

Prosimo vas, da za podaljševanje roka izposoje ne uporabljate elektronske pošte.

Podaljševanje je mogoče osebno v knjižnici, preko storitve Moja knjižnica in po telefonu, v delovnem času knjižnice, in sicer vsaj dan pred iztekom izposojevalnega roka. Pri vsakem načinu podaljševanja, ki ga izberete, morate takoj dobiti povratno informacijo o novem datumu vrnitve. V nasprotnem primeru rok izposoje ni podaljšan!

 

NOVICE IN DOGODKI
 
15 10 19 Uganke za knjižne vseznalčke

V septembrski knjižni uganki meseca je žreb izbral članico Knjižnice Rečica ob Savinji. Izžrebanko bomo o prejemu nagrade obvestili, svojo nagrado bo lahko prevzela v Knjižnici Rečica ob Savinji.

Dragi reševalci knjižne uganke, vas pa že pričakuje oktobrski, tokrat malce strašljiv, ugankarski izziv.

Kolektiv Osrednje knjižnice Mozirje
 
 
 
08 10 19 Knjižne novosti v Knjižnici Mozirje

Leposlovje:
Fornezzi T.: Jaz sem pa en Franc Košir, Young S.: Pesem vetra, Lynch S.: Laži Locka Lamore, McCarty M.: V osami, Lagercrantz D.: Dekle, ki je živelo dvakrat, Lainšček F.: Ljubi me, kot sonce sije, Harrington A.: Očarljivcu po okusu, Reeve S.: Korak za korakom, Indihar M.: Študentski dnevi, Obreht T.: Inland, Enova D.: Ekvorna in Ivana, Barfuss L.: Hagard, Vladimirov P.: Evforija.

Stvarna literatura:
Moderndorfer V.: Ljudomrznik na tržnici: eseji, Kuster V.: Tapkanje odpravi negativne misli in občutke, Alter A.: Sužnji zaslona, Beiser R.: Drevesa in ljudje, Hicks E.: Denar in zakon privlačnosti, Kuhar M.: Iskreno o partnerstvu, Pihlar B.: Osnove analizne kemije, Škarja P.: Zate : velike resnice malih doživetij.

Mladinska literatura:
Doria J.: Ptičje strašilo in lastovka, Karlovšek B.: Anabel, Parr, M.: Golmanka in morje, Mahnič M.: Nenavadni primer navadne muhe s slabo karmo, Makarovič S.: Potepuh in nočna lučka, Doria Ž.V.: Mala knjiga o kitih, Prap L.: Ptiči?!, Willow M.: Mladi znanstvenik, Krings A.: Regica Julija, Krings A.: Stonoga Goga, Kasparavičius K.: Vrtnar Florjan, Jankovič Potočnik A.: Kamen z Iga.

 
 
 
02 10 19 Pravljične urice v krajevnih knjižnicah

Začenja se nova sezona pravljičnih uric. Vse mlade ljubitelje poslušanja pravljic in ustvarjanja vabimo na naslednja druženja:

Sreda, 9. oktober 2019, ob 17.00. CDM Rečica ob Savinji
Ura pravljic: Zajčkov bralni krožek

Sreda, 9. oktober 2019, ob 18.00. Knjižnica Gornji Grad
Ura pravljic: Zajčkov bralni krožek

Četrtek, 10. oktober 2019, ob 17.00. Galerija Mozirje
Pravljični potep v družbi igralke Alje Kapun
 
Četrtek, 10. oktober 2019, ob 18.00. Knjižnica Nazarje
Ura pravljic: Zajčkov bralni krožek
 
 
 
25 09 19 Knjiga meseca septembra 2019


Pablo Auladell: Izgubljeni raj Johna Miltona

Večkrat nagrajeni španski ilustrator in stripar je ustvaril unikaten stripovski projekt, adaptacijo Izgubljenega raja Johna Miltona. Filozofsko-religiozna epska pesnitev iz 17. stoletja, ena najbolj zapletenih in mračnih zgodb vseh časov, ki tematizira Luciferjev padec v pekel, svobodno voljo in izvirni greh, je tako bralcem na voljo v obliki stripa oziroma risoromana. Delo je s svinčnikom, ogljem in pasteli nastajalo več let.
V njem je Auladell skušal kar se da verno poustvariti atmosfero in vsebino silovitega epa, enega temeljnih del iz zakladnice svetovne književnosti.
 
 
 
17 09 19 Mladinska knjiga meseca septembra 2019

Danijela Lončar: Srečnolonice in njihove zgodbe

Ljubka in zgovorna žužkasta bitja, ki so otroke in odrasle že v prvi knjigi Srečnolonice navdušile tako skozi ilustracijo kot skozi otroško poezijo, so znova med nami. Vsestranska ustvarjalka, Danijela Lončar, sicer profesorica razrednega pouka na OŠ Nazarje, je v samozaložbi izdala novo knjigo z naslovom Srečnolonice in njihove zgodbe.
V njej Srečnolonica v dnevnik zapisuje svoje doživljaje v družbi malih človeških prijateljev. Vsak dan namreč odpotuje domov z enim od njih, po koncu obiska pa svoje dogodivščine iz človeškega sveta, prijetne in neprijetne, zapiše v svoj dnevnik.
Tudi v drugi knjigi Lončarjeve Srečnolonice ostajajo polne iskrenosti, srčnosti in nalezljivega notranjega veselja.