Osrednja knjižnica Mozirje
Hribernikova ulica 1, 3330 Mozirje, Tel. 03 837 01 80,
Faks 03 837 01 81, E-MAIL: knjiznica.mozirje@moz.sik.si

Delovni čas: pon. 8-15, tor. 8-18, sre. 8-15, čet. 13-19, pet. 8-18, sob. 8-13
 
Ogled razstave zvočil in glasbenih del Antona Petka   Družinska knjiga meseca aprila 2017   Mladinska knjiga meseca v aprila 2017   Najbolj brane knjige v Knjižnici Mozirje   Knjiga meseca marca 2017   Slovenska knjiga meseca marca 2017
 
O KNJIŽNICI
Knjižnica
Delovni čas
Krajevne knjižnice
Muzejska zbirka
Galerija Mozirje
Igroteka
Dobro je vedeti
Cenik
Gorska knjižnica

VEČ
Elektronski viri
Digitalne knjižnice
Bralna značka
Knjižna uganka meseca
Bralci bralcem
Koledar dogodkov
Knjiga meseca
Mladinska knjiga meseca
SLO knjiga meseca
Družinska knjiga meseca
Povezave
Knjižnica v številkah
Katalog inf. javnega značaja
E-NOVICE

Prijavite se na brezplačne e-novice:


ANKETA
Kakšne knjige rajši berete?
 Osrednja knjižnica Mozirje Natisni E-pošta
Lokalni katalog Pregled in podaljšanje gradiva Referenčni servis Vprašaj knjižničarja

Prosimo vas, da za podaljševanje roka izposoje ne uporabljate elektronske pošte.

Podaljševanje je mogoče osebno v knjižnici, preko storitve Moja knjižnica in po telefonu, v delovnem času knjižnice, in sicer vsaj dan pred iztekom izposojevalnega roka. Pri vsakem načinu podaljševanja, ki ga izberete, morate takoj dobiti povratno informacijo o novem datumu vrnitve. V nasprotnem primeru rok izposoje ni podaljšan!
 

NOVICE IN DOGODKI
 
21 04 17 Ogled razstave zvočil in glasbenih del Antona Petka
Vabimo vas na ogled

razstave zvočil in glasbenih del Antona Petka

v ponedeljek, 24. aprila 2017, ob 18. uri v Galeriji Mozirje.

Na razstavi bodo predstavljena avtorska dela ročne izdelave.

O pomenu razstave izdelkov bo spregovoril etnolog prof. dr. Janez Bogataj.

Kulturni dogodek bodo popestrili učenci Osnovne šole Mozirje in Moški pevski zbor Mozirje.

Z dogodkom bomo počastili tudi praznik Občine Mozirje.
 
 
 
10 04 17 Družinska knjiga meseca aprila 2017

Hudo preprosto družinsko ustvarjanje

Izvirno slovensko delo bo vse ustvarjalce po duši razvajalo s preko petdesetimi preprostimi idejami za ustvarjalna družinska druženja. Domiselne, ekološko osveščene ustvarjalnice so dragocena pridobitev tudi zato, ker lahko večji del potrebščin najdemo doma, tudi med že odsluženimi stvarmi.
Navodila so obogatena s fotografijami posameznih korakov izvedbe, zato bo izdelava posameznega izdelka res vsakomur razumljiva. Pa čeprav se bo pri tem rezalo, žagalo, rezljalo … Namen nasvetov tipa »naredi sam« je tudi v tem, da starejšim pomagajo na kratkočasen način prenašati svoja rokodelska znanja na mlajše rodove.
 
 
 
03 04 17 Mladinska knjiga meseca v aprila 2017


Els Beerten: Vsi si želimo nebes

Poglavja tega mladinskega romana, ki je ob izidu osvojil številne nagrade in se zapisal med klasike mladinske književnosti, so postavljena v različna vojna in povojna časovna obdobja. Protagonisti romana so člani družin Claessen in Dusoleil, prebivalci flamske vasice, ki se znajdejo v težkih razmerah druge svetovne vojne. Mlada prijatelja Ward Dusoleil in Jef Claessen se po sili razmer znajdeta na nasprotnih vojnih polih.
Ward na nagovarjanje pronemške duhovščine odpotuje v Rusijo na fronto branit domovino pred boljševistično nevarnostjo, Jef ostane doma, saj mu starši, izraziti protinacisti, prepovedo odhod. Zgodba pripoveduje o tragičnih posledicah vojnih grozot, o moralnih dilemah odraščajočih najstnikov, hkrati pa je polna miline in dobrote, utelešene v Remiju, najmlajšemu članu družine Claessen.
 
 
 
27 03 17 Najbolj brane knjige v Knjižnici Mozirje

Odrasli:
Mallery, Susan: Poljubi so najboljše zdravilo, James, Julie: Neustavljiva ljubezen, Garwood, Julie: Lomilec src, Phillips, Susan Elizabeth: Nemirno srce, Gantar, Minka: Ko imajo hormoni žur : kako harmonija ponovno oživi naša čustva, misli in telo, Cole, Kresley: Profesionalec, Maze, Tina: Jaz. Tina., Sheridan, Mia: Graysonova obljuba, Dodd, Christina: Do vratu v težavah, Groen, Hendrik: Skrivni dnevnik Hendrika Groena, starega 83 let in 1/4, Golob, Tadej: Jezero, Hawkins, Paula: Dekle na vlaku, Moyes, Jojo: Ob tebi, Gržan, Karel: Le kaj počne Bog v nebesih, ko je na zemlji toliko trpečih? Hay, Louise L.: Telo je tvoje : miselni vzroki telesnih bolezni in metafizično zdravljenje.

Mladina:
Dahl, Roald: Matilda, Štampe-Žmavc, Bina: Muc Mehkošapek, Kovič, Kajetan: Mačji sejem, Rudolf, Mojca: Kje je Jure?, Kovič, Kajetan: Maček Muri, Suhodolčan, Primož: Hud planet, Endersby, Frank: Zvezdica želja, Štampe Žmavc, Bina: O kuri, ki je izmaknila pesem, Wilson, Jacqueline: Punce v stiski, Wooding, Chris: Viharno nebo, Muck, Desa: Blazno resno o šoli, Suhodolčan, Primož: Pica je kraljica.
 
 
 
20 03 17 Knjiga meseca marca 2017Elif Shafak: Čast

V romanu spremljamo mlado Kurdinjo Esmo, ki živi v Londonu, a njena življenjska zgodba je razpeta med robom Evfrata, živahnim Istanbulom in evropsko prestolnico. Ganljiva zgodba govori o emigraciji, neživljenjskih sponah starodavnih patriarhalnih odnosov in teži preteklosti. Roman je poln žensk, ki jim življenje na glavo obrne moški, ki zagreši umor iz časti.
Napeta družinska saga o uničenih življenjih zaradi tradicionalizma. Avtorica sodi med najbolj priljubljene sodobne turške avtorje. Je mojstrica besed, opisov in vzdušja. Njena dela so prevedena v več kot 30 jezikov.